Close
18 éve verhetetlen – Ismét a zürichi repülőtér Európa legjobbja

18 éve verhetetlen – Ismét a zürichi repülőtér Európa legjobbja

A zürichi repülőteret zsinórban 18. éve választották meg Európa legjobbjának, így ismét elnyerte a World Travel Awardsot.

Svájc legnagyobb repülőtere 2004 óta veretlen, magas színvonalú szolgáltatásainak és az utasok elégedettségének köszönhetően. Az idei évben külön kiemelték a zürichi repülőtér egészségbiztonsági protokollját: a repülőtéren plexipaneleket helyeztek el a pultoknál, több mint kétszáz higiéniai állomást alakítottak ki, ahol hozzáférhetővé tették az arcmaszkokat és a kézfertőtlenítőket.

A repülőtér mindössze tizenegy percnyi vonatútra van a városközponttól, gyorsan és könnyen megközelíthető. Az infrastruktúra modern, több mint nyolcvan üzlet várja az utazókat, a wifi gyors, ráadásul akár két órán keresztül ingyenesen is használható.

Mindemellett a zürichi repülőtér 2021-től a klímavédelem területén is komoly lépéseket tett. Az 1991-es károsanyag-kibocsátásához képest mára közel ötven százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását, ami megfelel annak a kötelezettségvállalásnak, amelyet Svájc tett 2030-ra.

Mint ismert, a World Travel Awards egy rangos díj, amely a turisztikai szegmens legjobbjait díjazza. Az idei évben Portugália sikert sikerre halmozott; Algarve lett Európa első számú tengerparti úti célja, az Azori-szigetek pedig Európa vezető turisztikai célpontja lett.

(Forrás: Euronews, fotók: Unsplash)

legjobb repülőtér | Svájc | Európa | world travel awards | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram