Close
Epikus európai úti célok túrázóknak, futóknak és síelőknek

Epikus európai úti célok túrázóknak, futóknak és síelőknek

Európa gyönyörű tájai szabályosan vonzzák a természet szerelmeseit. Pattanjunk kerékpárra, húzzuk fel a túracipőt, vegyünk egy nagy levegőt, és fedezzük fel a kontinens hét legszebb vidékét!

Kirándulás Chamonix-ban

A Mont Blanc látványos hófödte csúcsai uralják Chamonix-t, mely a téli sportok szerelmeseinek elsődleges célpontja. A téli szezon kezdete előtt azonban tökéletes terepet biztosítanak a festői tájak és a végtelen hegyi ösvények a teljesítménytúrákra és a rövidebb kirándulásokra is.

Az útvonalak között mindenki megtalálja a maga számára ideálisat nemcsak a hossz, hanem a nehézségi szint alapján is. A kezdők számára ajánlott útvonalak virágos réteken, varázslatos falvakon vezetnek keresztül, a profikat a legkeményebb hegyi túrák várják, a legbátrabbak pedig a legendás Ultra Trail du Mont Blanc versenyen is indulhatnak.

Fedezd fel Algarvét kerékpárral!

Portugália Algarve régiójában ősztől tavaszig ideális körülmények várják a kerékpározókat. A terület tele van tökéletes kerékpárutakkal, de lehetőség nyílik a lankás tengerparti ösvényeken gurulásra és a keményebb hegyi ösvényeken való, embert próbáló túrákra is.

Érdemes végigjárni két keréken a középkori városokat és más kulturális látnivalókat, így igazán elmélyülhetünk a régió történelmi kincseiben. Ráadásul ott tényleg mindig lesz egy asztal, tele ízletes helyi fogással, friss tenger gyümölcseivel és kézműves termékekkel.

Túrázás gleccsereken a Jostedalsbreen Nemzeti Parkban

Norvégia egyik legismertebb nemzeti parkja egyedülálló túrázási élményt kínál. Az oda látogatók felfedezhetik a hatalmas gleccsereket, amelyek alapjaiban formálták a táj hegyeit és fjordjait.

A Jostedalsbreen, amely a Európa legnagyobb gleccsere, hatszáz méter vastag jéggel büszkélkedhet, meghódításához azonban profi felszerelések és túravezető is szükséges.

Futás vulkáni tájakon, Izlandon

Izland lenyűgöző tája tökéletes körülményeket biztosít a terepfutásra. Az útvonalak vulkánokon, füves réteken vezetnek át.

Nyáron akár éjjel is felhúzhatjuk a futócipőnket, mivel az éjféli nap beragyogja majd a vidéket.

A kisebb távolságok mellett az igazán edzettek a kétszázötven kilométer hosszú Fire & Ice Ultra versenyre is benevezhetnek.

Húzd fel a hótaposót Lappföldön!

Finnország hófödte tájai, csendes erdői, befagyott vízesései igazi jégbirodalmat alkotnak Lappföldön.

A friss, jeges levegőt beszívva, az égig érő fenyvesek között megtapasztalhatjuk a természet erejét is. Éjszakai túrák során a szerencsések még az északi fényben is gyönyörködhetnek.

Hódítsd meg Korzika sziklás csúcsait!

A Földközi-tengeren fekvő sziget Európa egyik legszebb kirándulóhelye, ösvényei idilli strandok, sziklás csúcsok és buja erdők mellett vezetnek. Rengeteg útvonal közül lehet választani, de a legtöbben a GR20-ra érkeznek, hogy a teljes távot vagy annak egy szakaszát teljesítsék.

A száznyolcvan kilométeres teljesítménytúra a sziget északi és déli részét köti össze és tizenöt napig tart. A túrázók hegyi menedékházakban hajthatják álomra a fejüket két igazán embert próbáló, meredek szakasz között.

Sífutás a Dolomitokban

Lehet, hogy nem Olaszország jut eszünkbe először, ha síelésre gondolunk, de a Dolomitok valóban ideális célállomások lehetnek.

Az UNESCO Világörökség részét képező nagyszerű hegyi hágók között ezerháromszáz kilométernyi sífutópálya várja a sportolni vágyókat, legyenek azok kezdők vagy tapasztalt sífutók.

Magyarország legfiatalabb nemzeti parkja is változatos programokat kínál. A nemzeti parkba látogatva érdemes megfigyelni a terület gazdag lepkevilágát, bejárni a szőcei tőzegmohás láprét tanösvényét, vagy Szalafőn bepillantani a bölények, vadlovak világába.

(Forrás: Euronews, fotók: Unsplash)

teljesítménytúra | túra | kirándulás | Európa | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram