Close
Soha nem találnád ki, hol épül meg Európa leghosszabb függőmedencéje

Soha nem találnád ki, hol épül meg Európa leghosszabb függőmedencéje

Nem Párizs. Nem London. Nem Berlin. Valószínűleg sosem hallottál erről a városról.

A leggel kezdődő építészeti projekteket rendszerint a világ legnagyobb városai tudhatják magukénak, általában metropoliszokhoz köthető cégek, városvezetések elég ambíciózusak, hogy nagyszabású projekteket valósítsanak meg. Joggal gondolhatnánk, hogy Európa leghosszabb függőmedencéje – amely túlnyúlik az épületszerkezeten – valamelyik nagyvárosban kap helyet. A Clavel Arquitectos építésziroda épületén található medence azonban egy olyan városban épült meg, amelyik csak a tizenegyedik legnagyobb saját hazájában.

Ez a spanyolországi Murcia.

Az Odiseo kaszinó és bevásárlóközpont jelenleg még építés alatt van, de a stúdió alapítója már felavatta a medencét egy rövid sétával.

A medence teste egyébként az épület mindkét oldalán húszméternyire lóg ki az épület síkjából, ezzel pedig az építők szerint az “Európa legnagyobb függőmedencéje” cím büszke birtokosává vált.

odiseo | clavel arquitectos | murcia | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram