Close
Érdekes összefüggésekre bukkant egy cég, miután megvizsgálta az európai repülőjegyárakat

Érdekes összefüggésekre bukkant egy cég, miután megvizsgálta az európai repülőjegyárakat

A ForwardKeys adatelemző cég elvégzett egy felmérést azzal kapcsolatban, hogyan alakultak majd a repülőjegyárak a múlt hónapban az előző év augusztusához képest.

A kutatásban négy fő európai küldőpiacra, az Egyesült Királyságra, Franciaországra, Németországra és Hollandiára, valamint négy jelentős célterületre, Spanyolországra, Olaszországra, Görögországra és Portugáliára fókuszáltak.

A négy nyugati és északi küldőállamból a déli, mediterrán vidékre induló járatok többségére múlt hónapban több mint 15 százalékkal olcsóbban lehetett jegyet szerezni, mint 2019 augusztusában.

Ezek közül is a legjobban az járt, aki az Egyesült Királyságból utazott Görögországba, itt 35 százalékot is elérte az árcsökkenés;

de 25 százalékkal olcsóbban vehetett jegyet az is, aki az Egyesült Királyságból repült Spanyolországba és Olaszországba; Németországból Görögországba és Portugáliába; Franciaországból Görögországba; illetve Hollandiából Spanyolországba.

Az első oszlop a britek, a második a franciák, a harmadik a németek, a negyedik a hollandok utazási preferenciáit vizsgálja; a színek pedig a célterületekre utalnak: világoskék – Spanyolország, narancssárga – Olaszország, sárga – Görögország, sötétkék – Portugália

A megvizsgált útvonalak közül csupán egy drágult a tavalyi évhez képest:

akik Németországból utaztak Olaszországba, azok többet fizettek, mint tavaly, ennek az oka pedig a fapados járatok tömeges megszűnése volt.

Olivier Ponti, a ForwardKeys elnökhelyettese szerint a kereslet a tavalyi évhez képest nyolcvan százalékkal esett vissza, és hiába is próbálkoznak a légitársaságok elérhetőbb árakkal és különféle promóciókkal, az utasok repülési kedvére negatívan hatnak a járvány gazdasági következményei, az aktuális fertőzöttségi szint, valamint az országonként eltérő biztonsági előírások, amelyek akár egyik hétre a másikra megváltozhatnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Impactpub, Turizmus.com, ForwardKeys; borítókép: Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom