Close
Érdekes összefüggésekre bukkant egy cég, miután megvizsgálta az európai repülőjegyárakat

Érdekes összefüggésekre bukkant egy cég, miután megvizsgálta az európai repülőjegyárakat

A ForwardKeys adatelemző cég elvégzett egy felmérést azzal kapcsolatban, hogyan alakultak majd a repülőjegyárak a múlt hónapban az előző év augusztusához képest.

A kutatásban négy fő európai küldőpiacra, az Egyesült Királyságra, Franciaországra, Németországra és Hollandiára, valamint négy jelentős célterületre, Spanyolországra, Olaszországra, Görögországra és Portugáliára fókuszáltak.

A négy nyugati és északi küldőállamból a déli, mediterrán vidékre induló járatok többségére múlt hónapban több mint 15 százalékkal olcsóbban lehetett jegyet szerezni, mint 2019 augusztusában.

Ezek közül is a legjobban az járt, aki az Egyesült Királyságból utazott Görögországba, itt 35 százalékot is elérte az árcsökkenés;

de 25 százalékkal olcsóbban vehetett jegyet az is, aki az Egyesült Királyságból repült Spanyolországba és Olaszországba; Németországból Görögországba és Portugáliába; Franciaországból Görögországba; illetve Hollandiából Spanyolországba.

Az első oszlop a britek, a második a franciák, a harmadik a németek, a negyedik a hollandok utazási preferenciáit vizsgálja; a színek pedig a célterületekre utalnak: világoskék – Spanyolország, narancssárga – Olaszország, sárga – Görögország, sötétkék – Portugália

A megvizsgált útvonalak közül csupán egy drágult a tavalyi évhez képest:

akik Németországból utaztak Olaszországba, azok többet fizettek, mint tavaly, ennek az oka pedig a fapados járatok tömeges megszűnése volt.

Olivier Ponti, a ForwardKeys elnökhelyettese szerint a kereslet a tavalyi évhez képest nyolcvan százalékkal esett vissza, és hiába is próbálkoznak a légitársaságok elérhetőbb árakkal és különféle promóciókkal, az utasok repülési kedvére negatívan hatnak a járvány gazdasági következményei, az aktuális fertőzöttségi szint, valamint az országonként eltérő biztonsági előírások, amelyek akár egyik hétre a másikra megváltozhatnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Impactpub, Turizmus.com, ForwardKeys; borítókép: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy nem csak jó levegőt, de valódi pénzt is termelnek a városi fák
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom