Close
Érdekes összefüggésekre bukkant egy cég, miután megvizsgálta az európai repülőjegyárakat

Érdekes összefüggésekre bukkant egy cég, miután megvizsgálta az európai repülőjegyárakat

A ForwardKeys adatelemző cég elvégzett egy felmérést azzal kapcsolatban, hogyan alakultak majd a repülőjegyárak a múlt hónapban az előző év augusztusához képest.

A kutatásban négy fő európai küldőpiacra, az Egyesült Királyságra, Franciaországra, Németországra és Hollandiára, valamint négy jelentős célterületre, Spanyolországra, Olaszországra, Görögországra és Portugáliára fókuszáltak.

A négy nyugati és északi küldőállamból a déli, mediterrán vidékre induló járatok többségére múlt hónapban több mint 15 százalékkal olcsóbban lehetett jegyet szerezni, mint 2019 augusztusában.

Ezek közül is a legjobban az járt, aki az Egyesült Királyságból utazott Görögországba, itt 35 százalékot is elérte az árcsökkenés;

de 25 százalékkal olcsóbban vehetett jegyet az is, aki az Egyesült Királyságból repült Spanyolországba és Olaszországba; Németországból Görögországba és Portugáliába; Franciaországból Görögországba; illetve Hollandiából Spanyolországba.

Az első oszlop a britek, a második a franciák, a harmadik a németek, a negyedik a hollandok utazási preferenciáit vizsgálja; a színek pedig a célterületekre utalnak: világoskék – Spanyolország, narancssárga – Olaszország, sárga – Görögország, sötétkék – Portugália

A megvizsgált útvonalak közül csupán egy drágult a tavalyi évhez képest:

akik Németországból utaztak Olaszországba, azok többet fizettek, mint tavaly, ennek az oka pedig a fapados járatok tömeges megszűnése volt.

Olivier Ponti, a ForwardKeys elnökhelyettese szerint a kereslet a tavalyi évhez képest nyolcvan százalékkal esett vissza, és hiába is próbálkoznak a légitársaságok elérhetőbb árakkal és különféle promóciókkal, az utasok repülési kedvére negatívan hatnak a járvány gazdasági következményei, az aktuális fertőzöttségi szint, valamint az országonként eltérő biztonsági előírások, amelyek akár egyik hétre a másikra megváltozhatnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Impactpub, Turizmus.com, ForwardKeys; borítókép: Getty Images)

ForwardKeys | spanyolország | egyesült királyság | Olivier Ponti | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram