Ezekben az európai városokban vár a legjobb életminőség az oda költözőkre

Az Európai Unió közreadta az európai városokban tapasztalható életminőségről szóló jelentését. Eszerint az unió lakóinak körülbelül kilencven százaléka elégedett városi életével.

A top tíz város listáját Svájc és Dánia uralja két-két hellyel, de a keleti tagállamokban is jelentősen javult a városban élők életminősége. Az elmúlt öt évvel kapcsolatban a válaszadók harmincegy százaléka úgy nyilatkozott, hogy javult az életminősége, negyven százalékuk esetében ez nem változott, és hozzávetőleg huszonkilenc százalék számolt be csökkenésről.

A jelentés arra a következtetésre jut, hogy a kisebb városokat sok szempontból jobb lakóhelynek tekintik a válaszadók a nagyvárosoknál. A közbiztonság, az egészségügyhöz való hozzáférés, a közparkok elérhetősége, a lakhatás megfizethetősége és a helyi közigazgatás tekintetében magasabbra értékelték ezeket.

Ez a tíz város kapta a legmagasabb értékelést az életminőség szempontjából:

  1. Zürich, Svájc
  2. Koppenhága, Dánia
  3. Groningen, Hollandia
  4. Gdansk, Lengyelország
  5. Lipcse, Németország
  6. Stockholm, Svédország
  7. Genf, Svájc
  8. Rostock, Dánia
  9. Kolozsvár, Románia
  10. Braga, Portugália

Ezzel szemben Palermo (Olaszország), Athén (Görögország), Isztambul (Törökország), Tirana (Albánia), Nápoly (Olaszország) és Belgrád (Szerbia) kapta a legalacsonyabb pontszámot az ott élők életminőségére.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

rangsor | toplista | lista | életminőség | Európa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom