Újabb vasúttársaság ad ingyenjegyeket az ukrajnai menekülteknek

A vasúttársaságok és a légitársaságok Európa-szerte ingyenes utazással segítik a háború elől menekülőket.

Ukrajna orosz inváziója immáron nyolc napja tart, ez idő alatt pedig több mint egymillióan hagyták el hazájukat. Az európai országok erre válaszul sorra könnyítették meg a vízumkiadást, felgyorsították a határátlépést, de

a nagy közlekedési vállalatok is kiveszik a részüket a menekültek megsegítéséből.

Az Eurostar ingyenes utazást ajánlott fel azoknak az ukrajnai menekülteknek, akik Párizsból, Brüsszelből vagy Amszterdamból lépnek be az Egyesült Királyságba. Lengyelországban, Németországban, Belgiumban, Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Dániában és Franciaországban is hasonló lépést hoztak a közlekedési vállalatok, ahogyan arról pedig a Roadster is beszámolt, a

Wizz Air százezer ingyen jegyet biztosít Magyarországról, Lengyelországból, Szlovákiából vagy Romániából induló járataira márciusban.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Királyság ideiglenes engedményeket jelentett be, amelyek lehetővé teszik az ott élő ukrán állampolgárok idős szüleinek, nagyszüleinek, felnőtt gyermekeinek és testvéreinek, hogy belépjenek az országba. A tájékoztatás szerint akár kétszázezer menekült befogadását is lehetővé teszik.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty Images)

menekültek | közlekedés | eurostar | ingyenjegy | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom