Close
Újabb vasúttársaság ad ingyenjegyeket az ukrajnai menekülteknek

Újabb vasúttársaság ad ingyenjegyeket az ukrajnai menekülteknek

A vasúttársaságok és a légitársaságok Európa-szerte ingyenes utazással segítik a háború elől menekülőket.

Ukrajna orosz inváziója immáron nyolc napja tart, ez idő alatt pedig több mint egymillióan hagyták el hazájukat. Az európai országok erre válaszul sorra könnyítették meg a vízumkiadást, felgyorsították a határátlépést, de

a nagy közlekedési vállalatok is kiveszik a részüket a menekültek megsegítéséből.

Az Eurostar ingyenes utazást ajánlott fel azoknak az ukrajnai menekülteknek, akik Párizsból, Brüsszelből vagy Amszterdamból lépnek be az Egyesült Királyságba. Lengyelországban, Németországban, Belgiumban, Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Dániában és Franciaországban is hasonló lépést hoztak a közlekedési vállalatok, ahogyan arról pedig a Roadster is beszámolt, a

Wizz Air százezer ingyen jegyet biztosít Magyarországról, Lengyelországból, Szlovákiából vagy Romániából induló járataira márciusban.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Királyság ideiglenes engedményeket jelentett be, amelyek lehetővé teszik az ott élő ukrán állampolgárok idős szüleinek, nagyszüleinek, felnőtt gyermekeinek és testvéreinek, hogy belépjenek az országba. A tájékoztatás szerint akár kétszázezer menekült befogadását is lehetővé teszik.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty Images)

ingyenjegy | egyesült királyság | közlekedés | segítségnyújtás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Mától újra lehet síelni Magyarország egyik kedvenc síarénájában

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram