Close
Ezt mi is érezni fogjuk: kiderült, mennyivel drágítja a repülőjegyeket az extraprofitadó

Ezt mi is érezni fogjuk: kiderült, mennyivel drágítja a repülőjegyeket az extraprofitadó

Megjelent szombat este az extraprofitadókról szóló kormányrendelet, ami minden repülni szerető ember pénztárcáját is érinteni fogja.

Új adókat és elvonásokat fogadott el a kormány, ami többek között az repülést is érinti, számol be a Bank360-ra hivatkozva a 24.hu.

A repülőjegyadóra két tarifa van: a kormányrendelet szerint utasonként

3900 forintot kell fizetni, ha ha az utas végső úti célja az Európai Unió, Nagy-Britannia, Észak-Íroszrszág, valamint Albánia, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Izland, Koszovó, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Montenegró, Norvégia, San Marino, Svájc, Szerbia és Ukrajna.

Végső úti céllal más országokba repülő utasonként

9750 forint a hozzájárulás mértéke.

Azt még nem tudjuk, ezt a hozzájárulást pontosan így fogják-e a légitársaságok beépíteni a repülőjegyárakba, de az teljesen biztos, hogy búcsút inthetünk a filléres, fapados utaknak.

(Forrás: 24.hu, fotók: Unsplash)

adó | repülés | utazás | légitársaság | drágulás

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram