Close
Ez a három 15 perces pohárkrém a leggyorsabb ünnepi desszert

Ez a három 15 perces pohárkrém a leggyorsabb ünnepi desszert

Last minute desszertnek, örökös időhiányban szenvedőknek és konyhai antitálentumoknak is tökéletes választás lehet egy ütős ízvilágú, vagy különlegesebb gyümölcsöt felhasználó pohárkrém, amely maximum tizenöt perc ráfordítást és néhány egyszerű alapanyagot igényel csak.

Passiógyümölcsös pohárkrém

Hozzávalók:

  • 225 g mascarpone
  • 1/4 csésze porcukor
  • 1 citrom héja
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 75 g tejszín
  • 1/2 csésze granola
  • 1 1/2 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 passiógyümölcs

Elkészítés:

  1. Egy tálban 2-3 percig konyhai robotgép segítségével habosra keverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát!
  2. A granolát őröljük kávédarálóval morzsa állagúra, adjuk hozzá a vajat és egy evőkanál cukrot! Keverjük össze!
  3. Négy kis pohárba osszuk el egyenlő arányban az őrölt granolát, kissé nyomkodjuk le egy kanál hátsó felével! Halmozzuk rá a krémet, majd kaparjuk ki a passiógyümölcsöt, és mindegyik pohárba tegyünk belőle egy-egy adagot! Opcionálisan tejszínhabbal a tetején kínáljuk!

A granolát gyakorlatilag bármilyen keksszel is helyettesíthetjük attól függően, hogy milyen áll rendelkezésünkre.

Áfonyás mézeskalácsos pohárkrém

Hozzávalók:

  • 3/4 csészényi apróra tört mézeskalács vagy puszedli
  • 1/4 csésze durvára zúzott dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 nagy doboz görög joghurt
  • 1 teáskanál citromlé
  • áfonya

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a mézeskalácsmorzsát, a diót, a fahéjat, valamint a vajat!
  2. A görögjoghurtot édesítsük a cukorral, és adjuk hozzá a citromlevet!
  3. Egy pohár aljára tegyünk áfonyát, majd mehet rá egy adag joghurt és egy adag mézeskalácsmorzsa. Erre jöhet egy újabb réteg joghurt, végül áfonyát szórjunk a tetejére! Ízlésünk szerint csokireszelékkel, tejszínhabbal, cukorgyöngyökkel díszítsük!

A leggyorsabb tiramisu

Hozzávalók:

  • 225 ml tejszínhab
  • 225 g mascarpone
  • 70 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál amarettólikőr
  • 450 ml eszpresszó
  • 1 csomag kör alakú, puhább babapiskóta
  • holland kakaópor

Elkészítése:

  1. Verjük fel a tejszínhabot, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliaaromát! Keverjük hozzá a mascarponét és az amarettót!
  2. Mártsuk bele a babapiskótákat a kávéba, és tegyük a pohár aljára! Végezzük el ezt a műveletet a többi piskótával is, azokat rakjuk egyelőre félre!
  3. Kezdjük el rétegezni a tiramisut! A már meglévő piskótára rakjunk egy adag mascarponét, majd ismét egy piskótát és egy adag krémet! A tetejére szórjunk kakaóport!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

édesség | ünnepi desszert | pohárkrém | karácsony | karácsonyi desszert

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram