Close
35 perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

35 perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

A tökéletes karácsonyi vacsora megálmodása és elkészítése igazán kimerítő feladat tud lenni, holott okos menü-összeállítással akár kicsit több mint fél óra alatt megvalósítható. Mutatjuk, hogyan!

Előétel: Körtés gránátalma saláta pekándióval

A karácsonyi menü a különlegesebb alapanyagoktól lesz más, mint a hétköznapi. Ilyen például a gránátalma, amelyet desszertekhez és salátákhoz is remekül fel tudunk használni. Érdemes az ünnepi vacsorát egy könnyed salátával nyitni, amelybe rukkola, hajszálvékonyra szeletelt körte és gránátalma mellett kissé lepirított pekándió is kerülhet.

A hozzávalókat egész egyszerűen rendezgessük el szépen egy tányéron, és készítsünk hozzá könnyed dresszinget vörösborecettel, dijoni mustárral, olajjal és egy kevés cukorral!

Főétel: Sörben sült sertésborda

Elsőre nem is gondolnánk, hogy egy megúszós főételről van szó, pedig gyors előkészületekkel együtt 35 perc alatt abszolválható. Ráadásul hihetetlenül egyszerű is a recept, hiszen nincs más dolgunk, minthogy sózzuk és borsozzuk a húsokat, majd serpenyőben felhevített olajon négy-négy percig kérgesítsük a húst!

Amikor kérget kapott, vegyük ki és tegyük félre! Dobjunk a zsiradékba a felszeletelt körtét, hat perc alatt pároljuk meg, majd szintén szedjük ki! A serpenyőbe öntsünk egy üveg lagert, helyezzük vissza a hús- és a körteszeleteket, majd magas hőfokon főzzük öt-hét percig! Az idő elteltével szedjük ki a húst, és hagyjuk, hogy a sörös mártás a felére sűrűsödjön! Tálaláskor ízlés szerinti köretre helyezzük a húsokat és a körtéket, majd meglocsoljuk a sertésszeleteket a mártással is.

Desszert: Joghurtos pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

Gyakorlatilag semmilyen konyhatechnológiai ismeretet nem igényel a világ legegyszerűbb pohárkrémének elkészítése, amelynek szintideje az előkészületeket nem számítva tíz percnél nem több. Babapiskótára, görög joghurtra, fagyasztott bogyós gyümölcsökre, cukorra és egy kis narancslikőrre van csak szükség hozzá.

A kiolvadt bogyósgyümölcsök levét keverjük össze két evőkanál narancslikőrrel, és öntsük rá az összetört babapiskótára! A görögjoghurtot porcukorral, vagy ízlésünk szerint mézzel ízesítsük! Egy nagy üvegtál aljára tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük rá a joghurt felét, és szórjuk rá a gyümölcsök egy részét is! Rétegezzük ismét piskótával, majd joghurttal, végül mehet a tetejére a maradék gyümölcs is! Tejszínhabbal kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

ünnepi menü | gyors recept | karácsony | recept | desszert

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom