Close
Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

A tökéletes karácsonyi vacsora megálmodása és elkészítése igazán kimerítő feladat tud lenni, holott okos menü-összeállítással akár kicsit több mint fél óra alatt megvalósítható. Mutatjuk, hogyan!

Előétel: Körtés gránátalma saláta pekándióval

A karácsonyi menü a különlegesebb alapanyagoktól lesz más, mint a hétköznapi. Ilyen például a gránátalma, amelyet desszertekhez és salátákhoz is remekül fel tudunk használni. Érdemes az ünnepi vacsorát egy könnyed salátával nyitni, amelybe rukkola, hajszálvékonyra szeletelt körte és gránátalma mellett kissé lepirított pekándió is kerülhet.

A hozzávalókat egész egyszerűen rendezgessük el szépen egy tányéron, és készítsünk hozzá könnyed dresszinget vörösborecettel, dijoni mustárral, olajjal és egy kevés cukorral!

Főétel: Sörben sült sertésborda

Elsőre nem is gondolnánk, hogy egy megúszós főételről van szó, pedig gyors előkészületekkel együtt 35 perc alatt abszolválható.

Ráadásul hihetetlenül egyszerű is a recept, hiszen nincs más dolgunk, minthogy sózzuk és borsozzuk a húsokat, majd serpenyőben felhevített olajon négy-négy percig kérgesítsük a húst!

Amikor kérget kapott, vegyük ki és tegyük félre! Dobjunk a zsiradékba a felszeletelt körtét, hat perc alatt pároljuk meg, majd szintén szedjük ki! A serpenyőbe öntsünk egy üveg lagert, helyezzük vissza a hús- és a körteszeleteket, majd magas hőfokon főzzük öt-hét percig! Az idő elteltével szedjük ki a húst, és hagyjuk, hogy a sörös mártás a felére sűrűsödjön! Tálaláskor ízlés szerinti köretre helyezzük a húsokat és a körtéket, majd meglocsoljuk a sertésszeleteket a mártással is.

Desszert: Joghurtos pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

Gyakorlatilag semmilyen konyhatechnológiai ismeretet nem igényel a világ legegyszerűbb pohárkrémének elkészítése, amelynek szintideje az előkészületeket nem számítva tíz percnél nem több. Babapiskótára, görög joghurtra, fagyasztott bogyós gyümölcsökre, cukorra és egy kis narancslikőrre van csak szükség hozzá.

A kiolvadt bogyósgyümölcsök levét keverjük össze két evőkanál narancslikőrrel, és öntsük rá az összetört babapiskótára! A görögjoghurtot porcukorral, vagy ízlésünk szerint mézzel ízesítsük! Egy nagy üvegtál aljára tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük rá a joghurt felét, és szórjuk rá a gyümölcsök egy részét is! Rétegezzük ismét piskótával, majd joghurttal, végül mehet a tetejére a maradék gyümölcs is! Tejszínhabbal kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

nagy sztori | karácsony | főétel | könnyű recept | gyors recept

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram