A tökéletes karácsonyi vacsora megálmodása és elkészítése igazán kimerítő feladat tud lenni, holott okos menü-összeállítással akár kicsit több mint fél óra alatt megvalósítható. Mutatjuk, hogyan!
Előétel: Körtés gránátalma saláta pekándióval
A karácsonyi menü a különlegesebb alapanyagoktól lesz más, mint a hétköznapi. Ilyen például a gránátalma, amelyet desszertekhez és salátákhoz is remekül fel tudunk használni. Érdemes az ünnepi vacsorát egy könnyed salátával nyitni, amelybe rukkola, hajszálvékonyra szeletelt körte és gránátalma mellett kissé lepirított pekándió is kerülhet.
A hozzávalókat egész egyszerűen rendezgessük el szépen egy tányéron, és készítsünk hozzá könnyed dresszinget vörösborecettel, dijoni mustárral, olajjal és egy kevés cukorral!
Főétel: Sörben sült sertésborda
Elsőre nem is gondolnánk, hogy egy megúszós főételről van szó, pedig gyors előkészületekkel együtt 35 perc alatt abszolválható.
Ráadásul hihetetlenül egyszerű is a recept, hiszen nincs más dolgunk, minthogy sózzuk és borsozzuk a húsokat, majd serpenyőben felhevített olajon négy-négy percig kérgesítsük a húst!
Amikor kérget kapott, vegyük ki és tegyük félre! Dobjunk a zsiradékba a felszeletelt körtét, hat perc alatt pároljuk meg, majd szintén szedjük ki! A serpenyőbe öntsünk egy üveg lagert, helyezzük vissza a hús- és a körteszeleteket, majd magas hőfokon főzzük öt-hét percig! Az idő elteltével szedjük ki a húst, és hagyjuk, hogy a sörös mártás a felére sűrűsödjön! Tálaláskor ízlés szerinti köretre helyezzük a húsokat és a körtéket, majd meglocsoljuk a sertésszeleteket a mártással is.
Desszert: Joghurtos pohárkrém bogyós gyümölcsökkel
Gyakorlatilag semmilyen konyhatechnológiai ismeretet nem igényel a világ legegyszerűbb pohárkrémének elkészítése, amelynek szintideje az előkészületeket nem számítva tíz percnél nem több. Babapiskótára, görög joghurtra, fagyasztott bogyós gyümölcsökre, cukorra és egy kis narancslikőrre van csak szükség hozzá.
A kiolvadt bogyósgyümölcsök levét keverjük össze két evőkanál narancslikőrrel, és öntsük rá az összetört babapiskótára! A görögjoghurtot porcukorral, vagy ízlésünk szerint mézzel ízesítsük! Egy nagy üvegtál aljára tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük rá a joghurt felét, és szórjuk rá a gyümölcsök egy részét is! Rétegezzük ismét piskótával, majd joghurttal, végül mehet a tetejére a maradék gyümölcs is! Tejszínhabbal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
nagy sztori | recept | előétel | gyors karácsonyi menü | desszert | főétel
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!