Close
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers

Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers

A legszomorúbb napba is napfényt csempész ez a portugál ház. És egy kis léleksimogató költészetet.

Fehérre meszelt kőfallal épült meg Grândola városának közelében, kopár és gyönyörű domobokon ez a nyaraló Portugáliában. A Casa da Volta, azaz A visszatérés otthona névre keresztelt ház az alcáçova, vagyis a portugál erőd- és menedéképületek szerkezetéből merít, a végeredmény pedig egy olyan szép, békés, fehér és végtelen otthon, amiről a portugál költő, Fernando Pessoa pár rövid verse jutott eszünkbe. Most ezekből írunk párat a képek közé.

Alszom, és sem szellő, sem ember nem szakítja félbe azt, amit nem gondolok. Ugyanúgy álmodom, ahogyan élek.

Mert semmi sem az, ami: az álmok mindig álmok. Ezért nem szabad semmit sem megérinteni.

Könnyű, könnyű, nagyon könnyű,
Könnyed szellő lengedez,
Tovalibben súlytalan.
És én nem tudom, mit gondolok,
És nem is akarom kitalálni.

(Építészek: Promontorio & João Cravo, fotók: Luis Viegas)

portugália | ház | vers | fernando pessoa | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom