Close
Ez a spanyol ház szinte lebeg a föld fölött

Ez a spanyol ház szinte lebeg a föld fölött

Vannak azok a lakóházak, amelyeket minden dizájnérzékeny ember szinte nyálcsorgatva figyel, tisztel. A helyzet az, hogy a Fran Silvestre Arquitectos csupa fehér házában legfeljebb pár napot töltenénk el teljes ámulatban, állandó otthonunknak biztos nem tudnánk elképzelni. Pedig imádjuk a vonalait, rendhagyó lebegését. 

Málagához közel, La Zagaletában, szó szerint a zöldben találjuk a spanyol építészeti iroda egyik remekművét, mely maga a minimalizmus, tisztaság és funkcionalitás. A környék leginkább luxusingatlanjairól és elegáns golfpályáiról híres.

Elsőre talán egy filmbe képzelnénk el, ahogy egy ördögi, milliárdos főgonosz sétálgat keskeny medencéjének szélén, méregdrága whiskyvel a poharában, de ez a tiszta fehérség mégsem mondható szívtelennek.

A földdel párhuzamos szint maga az élettér, míg a rá merőleges talp belsejében a ház technikai hátterét találjuk.

Berendezése tökéletesen reagál a küllemére, minden különösebb cicomától mentes.

Ha sötétedni kezd, még izgalmasabb arcát mutatja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Fran Silvestre Arquitectos)

épület | andalúzia | fran silvestre arquitctos | fran silvestre | dél-francia

FOLYTASD EZZEL

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram