Close
Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Finoman szólva is szerencsés a Villa Molli tájolása.

Olaszországban annyi a gyönyörű hely, hogy az már nem is fair – legalább öt-tíz ország közt szét lehetne osztani, és még akkor is temérdek maradna nekik –, a Comói-tó pedig az egyik ilyen csodálatos gyöngyszeme az országnak. A finoman lejtős Sala Comacinában épült villa pedig a pazar olasz tóhoz illően szép és bámulatos, hála Lorenzo Guzzini építésznek.

A Villa Mollira keresztelt házban négy hálószoba található, valamint egy nappali és egy kinyúló terasz – no meg a feszített víztükrű medence, amelyről két mellúszás közt bámészkodhatunk a tóra. A medence nemcsak amolyan burzsuj kliséként került a teraszra, a tervező építészeti és szimbolikus funkcióval tervezte oda, ahova, hogy vizuálisan összekapcsolja a villát a tó vad aqua dulza látványával.

A ház maga elég kortárs és minimalista: látszóbeton-felületek, sötét fatextúrák és fehér falak teremtenek kontrasztot sötét és világos között. A tervezéskor továbbá az is szempont volt, hogy a villa részleteiben illeszkedjen a környék hagyományos házaihoz – a zikkurat-szerű toronyrészt például kifejezetten ezért tervezte bele az építész.

Mi ki sem másznánk a medencéből: olyan hatást kelt, mintha magában a tóban úszkálhatnánk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Giorgio Marafioti)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom