Close
Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Finoman szólva is szerencsés a Villa Molli tájolása.

Olaszországban annyi a gyönyörű hely, hogy az már nem is fair – legalább öt-tíz ország közt szét lehetne osztani, és még akkor is temérdek maradna nekik –, a Comói-tó pedig az egyik ilyen csodálatos gyöngyszeme az országnak. A finoman lejtős Sala Comacinában épült villa pedig a pazar olasz tóhoz illően szép és bámulatos, hála Lorenzo Guzzini építésznek.

A Villa Mollira keresztelt házban négy hálószoba található, valamint egy nappali és egy kinyúló terasz – no meg a feszített víztükrű medence, amelyről két mellúszás közt bámészkodhatunk a tóra. A medence nemcsak amolyan burzsuj kliséként került a teraszra, a tervező építészeti és szimbolikus funkcióval tervezte oda, ahova, hogy vizuálisan összekapcsolja a villát a tó vad aqua dulza látványával.

A ház maga elég kortárs és minimalista: látszóbeton-felületek, sötét fatextúrák és fehér falak teremtenek kontrasztot sötét és világos között. A tervezéskor továbbá az is szempont volt, hogy a villa részleteiben illeszkedjen a környék hagyományos házaihoz – a zikkurat-szerű toronyrészt például kifejezetten ezért tervezte bele az építész.

Mi ki sem másznánk a medencéből: olyan hatást kelt, mintha magában a tóban úszkálhatnánk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Giorgio Marafioti)

panoráma | dizájn | olaszország | | villa

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram