Close
Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Finoman szólva is szerencsés a Villa Molli tájolása.

Olaszországban annyi a gyönyörű hely, hogy az már nem is fair – legalább öt-tíz ország közt szét lehetne osztani, és még akkor is temérdek maradna nekik –, a Comói-tó pedig az egyik ilyen csodálatos gyöngyszeme az országnak. A finoman lejtős Sala Comacinában épült villa pedig a pazar olasz tóhoz illően szép és bámulatos, hála Lorenzo Guzzini építésznek.

A Villa Mollira keresztelt házban négy hálószoba található, valamint egy nappali és egy kinyúló terasz – no meg a feszített víztükrű medence, amelyről két mellúszás közt bámészkodhatunk a tóra. A medence nemcsak amolyan burzsuj kliséként került a teraszra, a tervező építészeti és szimbolikus funkcióval tervezte oda, ahova, hogy vizuálisan összekapcsolja a villát a tó vad aqua dulza látványával.

A ház maga elég kortárs és minimalista: látszóbeton-felületek, sötét fatextúrák és fehér falak teremtenek kontrasztot sötét és világos között. A tervezéskor továbbá az is szempont volt, hogy a villa részleteiben illeszkedjen a környék hagyományos házaihoz – a zikkurat-szerű toronyrészt például kifejezetten ezért tervezte bele az építész.

Mi ki sem másznánk a medencéből: olyan hatást kelt, mintha magában a tóban úszkálhatnánk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Giorgio Marafioti)

nagy sztori | terasz | építészet | dizájn | kortárs

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom