Close
Ha nem lenne elég a délibáb, itt ez a tükrökkel borított sivatagi ház

Ha nem lenne elég a délibáb, itt ez a tükrökkel borított sivatagi ház

Olyan, mintha egy oldalára fordított felhőkarcoló feküdne Kalifornia kősivatagában. És akkor még csak a külsejéről beszéltünk.

Az Amerikai psycho, az Öngyilkos szüzek és a Spring Breakers – Csajok szabadon producere tervezte ezt a tükrökkel borított sivatagi házat a Joshua Tree Nemzeti Park közelében. Chris Hanley egy brit építésszel, David Adjaye-vel konzultálva tervezte meg a rezidenciát, amelynél az volt a cél, hogy egy New York-i felhőkarcolóra hasonlítson. A házat rendezvényekre tervezték: filmforgatáshoz, fotózásokhoz és egyéb eseményekhez lehet bérbe venni.

A tükrös üvegfal egy négyszázhatvanöt négyzetméteres házat ölel körbe. A ház maga egy teljesen összefüggő tér, belsejében egy harminc méter hosszú medencével. A Láthatatlan ház névre keresztelt épület tetején – nagyon találó név, ezzel a tükrös borítással teljesen el tud tűnni a környezetében – fotovoltaikus napelemrendszer biztosítja az áramot és a vízmelegítést. A nappali és az étkező a medence körül helyezkedik el, ezután jön egy projektor vetítésekhez, és egy konyharész.

A többi helyiséget (négy háló és fürdőszobák) alacsony fehér válaszfallal különítik el, de azért így is egyben van a házzal. Érdemes megnézni a különböző izgalmas részleteket, például az üveg ágykeretet és az üvegből készült zuhanyzót is, melyek a tükrös borítású ház esztétikai elemeit belül is folytatják.

És íme egy rövid videós körbebarangolás:

Szerintünk nem egy filmben vagy fotóanyagban fogjuk még látni ezt a láthatatlan házat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók és videó: Dezeen

amerikai psycho | kalifornia | producer | spring breakers | csajok szabadon

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram