Close
Ha nem lenne elég a délibáb, itt ez a tükrökkel borított sivatagi ház

Ha nem lenne elég a délibáb, itt ez a tükrökkel borított sivatagi ház

Olyan, mintha egy oldalára fordított felhőkarcoló feküdne Kalifornia kősivatagában. És akkor még csak a külsejéről beszéltünk.

Az Amerikai psycho, az Öngyilkos szüzek és a Spring Breakers – Csajok szabadon producere tervezte ezt a tükrökkel borított sivatagi házat a Joshua Tree Nemzeti Park közelében. Chris Hanley egy brit építésszel, David Adjaye-vel konzultálva tervezte meg a rezidenciát, amelynél az volt a cél, hogy egy New York-i felhőkarcolóra hasonlítson. A házat rendezvényekre tervezték: filmforgatáshoz, fotózásokhoz és egyéb eseményekhez lehet bérbe venni.

A tükrös üvegfal egy négyszázhatvanöt négyzetméteres házat ölel körbe. A ház maga egy teljesen összefüggő tér, belsejében egy harminc méter hosszú medencével. A Láthatatlan ház névre keresztelt épület tetején – nagyon találó név, ezzel a tükrös borítással teljesen el tud tűnni a környezetében – fotovoltaikus napelemrendszer biztosítja az áramot és a vízmelegítést. A nappali és az étkező a medence körül helyezkedik el, ezután jön egy projektor vetítésekhez, és egy konyharész.

A többi helyiséget (négy háló és fürdőszobák) alacsony fehér válaszfallal különítik el, de azért így is egyben van a házzal. Érdemes megnézni a különböző izgalmas részleteket, például az üveg ágykeretet és az üvegből készült zuhanyzót is, melyek a tükrös borítású ház esztétikai elemeit belül is folytatják.

És íme egy rövid videós körbebarangolás:

Szerintünk nem egy filmben vagy fotóanyagban fogjuk még látni ezt a láthatatlan házat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók és videó: Dezeen

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom