Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Finoman szólva is szerencsés a Villa Molli tájolása.

Olaszországban annyi a gyönyörű hely, hogy az már nem is fair – legalább öt-tíz ország közt szét lehetne osztani, és még akkor is temérdek maradna nekik –, a Comói-tó pedig az egyik ilyen csodálatos gyöngyszeme az országnak. A finoman lejtős Sala Comacinában épült villa pedig a pazar olasz tóhoz illően szép és bámulatos, hála Lorenzo Guzzini építésznek.

A Villa Mollira keresztelt házban négy hálószoba található, valamint egy nappali és egy kinyúló terasz – no meg a feszített víztükrű medence, amelyről két mellúszás közt bámészkodhatunk a tóra. A medence nemcsak amolyan burzsuj kliséként került a teraszra, a tervező építészeti és szimbolikus funkcióval tervezte oda, ahova, hogy vizuálisan összekapcsolja a villát a tó vad aqua dulza látványával.

A ház maga elég kortárs és minimalista: látszóbeton-felületek, sötét fatextúrák és fehér falak teremtenek kontrasztot sötét és világos között. A tervezéskor továbbá az is szempont volt, hogy a villa részleteiben illeszkedjen a környék hagyományos házaihoz – a zikkurat-szerű toronyrészt például kifejezetten ezért tervezte bele az építész.

Mi ki sem másznánk a medencéből: olyan hatást kelt, mintha magában a tóban úszkálhatnánk.

Ez is érdekelhet:

Ha nem lenne elég a délibáb, itt ez a tükrökkel borított sivatagi ház

Olyan, mintha egy oldalára fordított felhőkarcoló feküdne Kalifornia kősivatagában. És akkor még csak a külsejéről beszéltünk.

(Fotók: Giorgio Marafioti)

terasz | ház | panoráma | építészet | feszített víztükrű medence

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom