Close
Ez a tökéletesre sült ír marhahús aranyozza majd be az ünneped

Ez a tökéletesre sült ír marhahús aranyozza majd be az ünneped

Ha rászánunk egy hetet, hideg előételnek és finger foodnak is tökéletes!

A tradicionális ír ünnepi ételek közül kiemelkedik a fűszeres marha, amelynek évszázados hagyományai vannak, és valóban nem hiányozhat egyetlen asztalról sem.

Mondjuk ezt annak ellenére, hogy elkészítése legalább egy hetet vesz igénybe, bár az igazán elszántak akár két hétig is bíbelődhetnek vele.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhaszegy
  • 1/3 csésze barna cukor
  • 1 szegfűbors bogyó
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 evőkanál borókabogyó
  • 1 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a marhahúst! Vágjuk le róla éles késsel a zsírt, majd alaposan dörzsöljük be a barnacukorral! Tegyük egy tálba, fedjük le és pihentessük a hűtőben 12 órán keresztül!
  2. Másnap zúzzuk durvára egy mozsárban a fűszereket, keverjük össze a sóval, és ezzel is dörzsöljük be a húst! Ismét fedjük le és tegyük a hűtőbe! Legalább 6-7 napig, de akár két hétig is hagyhatjuk, hogy az ízek összeérjenek. Ez idő alatt naponta néhány alkalommal fordítsuk át a húst, és a maradék fűszerkeverékkel újra és újra ízesítsük a korábbi módszerrel.
  3. Az idő elteltével öblítsük le a húsról a fűszert, tegyük egy hőálló tálba, öntsük fel egy kis pohárnyi vízzel, fedjük le, és süssük 3-4 órán keresztül, amíg puha nem lesz!
  4. Hidegen, egészen vékony szeletekre vágva fogyasszuk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

marha | ír | marhahús | recept | étel

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram