Close
Beindult az üdülési kedv, ezek a legnépszerűbb itthoni úti célok

Beindult az üdülési kedv, ezek a legnépszerűbb itthoni úti célok

Az idei pünkösd az első igazi hosszú hétvége, hiszen a húsvéti és a május elsejei pihenők alatt otthon maradtunk.

Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula tartozik a legvonzóbb úti célok közé – közölte a szállásfoglaló portál.

A korlátozásokat feloldó intézkedések óta, május 11. és 18. között megduplázódott az oldalon leadott foglalások száma, és azóta is exponenciálisan nő. Szigetvári József, a Szállás.hu vezérigazgatója az elemzésben kifejtette: május 27-ig a szállodák többségében a kihasználtság még alacsony, ugyanakkor az utolsó pillanatban leadott foglalások módosíthatják azt.

A pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások kétharmada 50 ezer forint alatti kategóriát képvisel, az átlagos foglalási érték 49 ezer forint, ami mintegy kilencszázalékos emelkedés a tavalyihoz képest.

A legtelítettebb nap május 30-a, szombat lesz, a többség pedig átlagosan két éjszakára utazik.

A foglalások mintegy kétharmada ellátás nélküli, tizenhat százaléka félpanziós, és egy százalék alatti azok aránya, akik teljes ellátást vagy all inclusive szolgáltatást kértek.

Az oldal adatai alapján a tíz legnépszerűbb úti cél között van Nyíregyháza, Hévíz, Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Pécs is.

A szálláshelyek többsége tartotta az átlagos árszintet, nem emeltek árat az ünnepi időszak miatt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Unsplash)

hétvége | pünkösd | magyarország | utazás | hazai

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram