Close
Ezek voltak az év leginspirálóbb hazai projektjei

Ezek voltak az év leginspirálóbb hazai projektjei

Idén rendhagyó módon virtuális formában tartotta meg idei díjátadó gáláját a Highlights of Hungary csapata. Törőcsik Franciskával, a zsűri egyik tagjával beszélgetünk az idei versenyről, inspirációról, a győztesek kiválasztásának nehézségéről, és természetesen a díjazottakról.

Kiemelkedő történeteket díjaztak

A Highlights of Hungary minden évben a közönséggel szavaztatja meg, hogy ki kapja a fődíjat – idén az eredmény egyértelmű volt: a koronavírussal sújtott 2020-ban az Országos Mentőszolgálat erőn felül teljesítő hősei inspirálták a legtöbb szavazót, így a Highlights of Hungary kétmillió forintos fődíját ők kapták.

A nagykövetek is választhattak egy történetet, melyet közösen jutalmaztak, szintén kétmillió forinttal, a választásuk az apró Baranya megyei zsákfalut, Szalatnakot felvirágoztató független polgármesterre, Gulácsi Erikára esett.

A lista egyik meglepetése a Vas Megyei Szakosított Otthon lett – amiatt is különleges szereplők, mivel eddig szociális intézmény nem volt jelölt a díj történetében. Farkas Richárd séf, a Highlights of Hungary egyik nagykövete kiemelte: „A nehéz körülmények között dolgozó szociális munkások és a fogyatékkal élők, ilyen sokrétű és magas minőségi rehabilitációs foglalkoztatása igazán különleges, tiszteletreméltó és támogatni való kezdeményezés. Foglalkoznak irodai papírtermékkel, parkgondozással, lakástextíliákkal, kisállatpárnákkal, de magas minőségű bio zöldséget és gyümölcsöt is termelnek, ami egy étteremben is megállja a helyét a színvonala miatt.”

Az önismeretet és társas kommunikációt is fejlesztő Tanulom magam csatorna a harmadik helyen végzett, jól mutatva, hogy a karantén alatt egyre többen tartották fontosnak, hogy időt szánjanak önmaguk mélyebb megismerésére, és jobban figyeljenek a körülöttük lévőkre is.

Összesen tíz történet kapott elismerést a nagykövetek által összeállított 55-ös listáról:

1. Országos Mentőszolgálat
2. Nemakarokbeleszolni
3. Tanulom Magam
4. Örökbe Fogadok Egy Ovit! mozgalom
5. Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
6. Segítség.ma
7. Pizza Manufaktura
8. VATES
9. Réel Chocolate
10. Vas Megyei Szakosított Otthon

Különdíjak:

A fődíjak mellett többen különdíjjal térhettek haza. A Forbes különdíját az Eperfa kapta, a KPMG Fenntarthatósági különdíját a Felelős Gasztrohős. A Glamour a Hosszúlépés – Wonder Woman Budapest projektet díjazta a Glamour&Good különdíjjal, míg a Munch.hu a Családokért felelős tárca nélküli miniszter helyettes államtitkárságától megkapta a Családbarát különdíjat.

FOLYTASD EZZEL
Várhatóan jövő hét közepétől gyakorlatilag minden kinyithat Magyarországon
Korlátozott számban, de végre meglátogathatjuk péntektől Budapesten a 3. OFF-Biennálét
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom