Close
Ezek voltak az év leginspirálóbb hazai projektjei

Ezek voltak az év leginspirálóbb hazai projektjei

Idén rendhagyó módon virtuális formában tartotta meg idei díjátadó gáláját a Highlights of Hungary csapata. Törőcsik Franciskával, a zsűri egyik tagjával beszélgetünk az idei versenyről, inspirációról, a győztesek kiválasztásának nehézségéről, és természetesen a díjazottakról.

Kiemelkedő történeteket díjaztak

A Highlights of Hungary minden évben a közönséggel szavaztatja meg, hogy ki kapja a fődíjat – idén az eredmény egyértelmű volt: a koronavírussal sújtott 2020-ban az Országos Mentőszolgálat erőn felül teljesítő hősei inspirálták a legtöbb szavazót, így a Highlights of Hungary kétmillió forintos fődíját ők kapták.

A nagykövetek is választhattak egy történetet, melyet közösen jutalmaztak, szintén kétmillió forinttal, a választásuk az apró Baranya megyei zsákfalut, Szalatnakot felvirágoztató független polgármesterre, Gulácsi Erikára esett.

A lista egyik meglepetése a Vas Megyei Szakosított Otthon lett – amiatt is különleges szereplők, mivel eddig szociális intézmény nem volt jelölt a díj történetében. Farkas Richárd séf, a Highlights of Hungary egyik nagykövete kiemelte: „A nehéz körülmények között dolgozó szociális munkások és a fogyatékkal élők, ilyen sokrétű és magas minőségi rehabilitációs foglalkoztatása igazán különleges, tiszteletreméltó és támogatni való kezdeményezés. Foglalkoznak irodai papírtermékkel, parkgondozással, lakástextíliákkal, kisállatpárnákkal, de magas minőségű bio zöldséget és gyümölcsöt is termelnek, ami egy étteremben is megállja a helyét a színvonala miatt.”

Az önismeretet és társas kommunikációt is fejlesztő Tanulom magam csatorna a harmadik helyen végzett, jól mutatva, hogy a karantén alatt egyre többen tartották fontosnak, hogy időt szánjanak önmaguk mélyebb megismerésére, és jobban figyeljenek a körülöttük lévőkre is.

Összesen tíz történet kapott elismerést a nagykövetek által összeállított 55-ös listáról:

1. Országos Mentőszolgálat
2. Nemakarokbeleszolni
3. Tanulom Magam
4. Örökbe Fogadok Egy Ovit! mozgalom
5. Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
6. Segítség.ma
7. Pizza Manufaktura
8. VATES
9. Réel Chocolate
10. Vas Megyei Szakosított Otthon

Különdíjak:

A fődíjak mellett többen különdíjjal térhettek haza. A Forbes különdíját az Eperfa kapta, a KPMG Fenntarthatósági különdíját a Felelős Gasztrohős. A Glamour a Hosszúlépés – Wonder Woman Budapest projektet díjazta a Glamour&Good különdíjjal, míg a Munch.hu a Családokért felelős tárca nélküli miniszter helyettes államtitkárságától megkapta a Családbarát különdíjat.

highlights of hungary | országos mentőszolgálat | törőcsik franciska | verseny

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram