Close
Ezen a szigeten örömmel látják a koronavírus-fertőzötteket

Ezen a szigeten örömmel látják a koronavírus-fertőzötteket

Türkizszínű víztükör, aranyhomokos strand, parthoz közel úszkáló békés delfinek. A világ legvonzóbb úti céljai között emlegetett brazíliai Fernando de Noronha-szigetcsoport újra várja a látogatókat.

Mostanság alig akad olyan hely a nagyvilágban, ahol ne kérnének el negatív eredménnyel zárult PCR-tesztet a beutazás előtt, ez a paradicsomi terület viszont a ritka kivételek közé tartozik. De nem ez az egyetlen furcsaság a szigettel kapcsolatban.

Fernando de Noronhára ugyanis kizárólag azok léphetnek be, akik igazoltan átestek a koronavírus fertőzésen és felépültek belőle, vagyis immunisak a betegségre.

Az újranyitás első fázisában csak a húsz napnál nem régebbi, pozitív PCR-tesztet bemutatók élvezhetik a csodás pihenőhely előnyeit, mert jelen tudásunk szerint igen csekély az újrafertőzés esélye, úgyhogy a szigeten ezt a protokollt követik.

Az északkelet-brazíliai Pernambuco államban található szigeten működik a Baia do Sancho, melyet a közelmúltban a világ legszebb strandjának választottak meg. Kizárólag hajóval, majd sziklába vájt lépcsőkön közelíthetjük meg a sziklákkal körbeölelt, gazdag tengeri élővilággal rendelkező területet. A huszonegy vulkanikus szigetből álló hely az ország egyik legnépszerűbb látványossága, az elmúlt évben például 106 ezer látogató kereste fel – többségük Brazíliából érkezett. Nemzeti parkja 2001 óta az UNESCO Világörökség védelmét élvezi.

A nagyjából háromezer lakosú szigetcsoportot március közepén zárták le a világjárvány miatt. Július 31-én újranyitották, de első körben csupán kutatók, illetve az ottani ingatlanok tulajdonosai kereshették fel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Guardian, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Horvátország Covidteszttel segít a tőlük hazatérő turistáknak 
A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom