Close
Ezen a szigeten örömmel látják a koronavírus-fertőzötteket

Ezen a szigeten örömmel látják a koronavírus-fertőzötteket

Türkizszínű víztükör, aranyhomokos strand, parthoz közel úszkáló békés delfinek. A világ legvonzóbb úti céljai között emlegetett brazíliai Fernando de Noronha-szigetcsoport újra várja a látogatókat.

Mostanság alig akad olyan hely a nagyvilágban, ahol ne kérnének el negatív eredménnyel zárult PCR-tesztet a beutazás előtt, ez a paradicsomi terület viszont a ritka kivételek közé tartozik. De nem ez az egyetlen furcsaság a szigettel kapcsolatban.

Fernando de Noronhára ugyanis kizárólag azok léphetnek be, akik igazoltan átestek a koronavírus fertőzésen és felépültek belőle, vagyis immunisak a betegségre.

Az újranyitás első fázisában csak a húsz napnál nem régebbi, pozitív PCR-tesztet bemutatók élvezhetik a csodás pihenőhely előnyeit, mert jelen tudásunk szerint igen csekély az újrafertőzés esélye, úgyhogy a szigeten ezt a protokollt követik.

Az északkelet-brazíliai Pernambuco államban található szigeten működik a Baia do Sancho, melyet a közelmúltban a világ legszebb strandjának választottak meg. Kizárólag hajóval, majd sziklába vájt lépcsőkön közelíthetjük meg a sziklákkal körbeölelt, gazdag tengeri élővilággal rendelkező területet. A huszonegy vulkanikus szigetből álló hely az ország egyik legnépszerűbb látványossága, az elmúlt évben például 106 ezer látogató kereste fel – többségük Brazíliából érkezett. Nemzeti parkja 2001 óta az UNESCO Világörökség védelmét élvezi.

A nagyjából háromezer lakosú szigetcsoportot március közepén zárták le a világjárvány miatt. Július 31-én újranyitották, de első körben csupán kutatók, illetve az ottani ingatlanok tulajdonosai kereshették fel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Guardian, fotók: Unsplash)

sziget | koronavírusus | brazília | pozitív | PCR-teszt

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram