Ezért olcsóbb a kompatibilis toner a gyári megoldásnál

A kompatibilis tonerek alacsony ára sokakat elriaszt a vásárlástól. Pedig a megfizethetőség egyáltalán nem azt jelenti, hogy pénzünkért cserébe gyenge minőséget kapunk. Most megmutatjuk azt, miért érdemes a drága, eredeti toner helyett kompatibilis megoldást választani.

Ha toner vásárlására kerül a sor, elsőként a komoly árkülönbségek tűnhetnek fel a potenciális vevőknek. A kifejezetten készülékünk márkájához tervezett tonereket ugyanis sokszor csillagászati áron mérik a gyártók, míg ezzel szemben kompatibilis megoldást már jóval olcsóbban is találhatunk.

De mi ennek a sokszor igen komoly árkülönbségnek az oka? Sokan azonnal a gyengébb minőségre asszociálnak, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ez áll a dolog hátterében.

Most megmutatjuk azt, miért lehetnek olcsóbbak az utángyártott, kompatibilis tonerek. Valamint azt is, hogy milyen megoldást érdemes vásárolnunk, és hogy melyek azok a termékek, melyeket érdemes lehet kerülnünk.

A reklám ára: amit a nagy gyártók esetében mindenképp meg kell fizetned

A nyomtatókat gyártó cégek egyértelműen szeretnék elérni azt, hogy a vásárlók ne csak magukat a készülékeket, de az azok üzemeltetéséhez szükséges fogyóeszközöket is tőlük vásárolják. Ennek érdekében minden lehetséges dolgot bevetnek, a különböző biztonsági megoldásoktól kezdve egészen a marketingköltségekig. Utóbbi esetben pedig általában nagy összegről beszélünk.

Ez nem meglepő, hiszen mindenki hallott már arról, hogy a nagy gyártók termékei mennyivel jobb nyomtatási minőséget, egyszerűbb kezelhetőséget vagy épp hosszabb élettartamot kínálnak más márkák termékeinél. A valóságban azonban ez azonban nem mindig igaz, hiszen sokszor egy utángyártott termék az alacsonyabb áron is képes ugyanazt a nívót nyújtani, melyre a nagy gyártók által készített nyomtatókellékek képesek.

Sok esetben tehát nem feltétlenül a jobb minőségért, hanem a reklámok áráért, a jól megtervezett marketingért fizetünk. Ne feledjük azonban, hogy az ár nem minden, és ne hagyjuk, hogy a drága marketingfogások megtévesszenek minket!

A jól csengő név még nem minden: ezért drágák a prémium tonerek

Ha a legnagyobb megemlítjük a legnagyobb nyomtatógyártó cégek nevét, a legtöbb vásárlónak azonnal a következő szavak ugranak be: megbízhatóság, hatékonyság, prémium minőség. De vajon ez azt jelenti, hogy ezek a vállalatok sokkal kiemelkedőbb minőségű kellékanyagokat kínálnának, mint a kisebb, kevésbé ismert gyártók? Az esetek többségében nem.

A megbízható gyártók többsége ugyanis sokszor ugyanazokkal az eljárásokkal és nagyon hasonló alapanyagokkal dolgozik, mint a nagy vetélytársak, mégis sokkal olcsóbban képes kínálni termékeit. Ennek egyik oka a fentebb már említett marketing, a másik pedig nem más, mint a presztízs. A piacot uraló nyomtatógyártó cégek ugyanis rengeteget fektetnek abba, hogy megőrizzék prémium besorolásukat, még abban az esetben is, ha termékeik nívó terén nem feltétlenül különböznek az olcsóbban is elérhető nyomtatókellékektől.

Gyakran előfordul tehát az, hogy egy nagyobb vállalat direkt magasabban árazza az általa készített tonereket. Ezzel is erősítve piaci presztízsét és azt az imidzset, hogy kizárólag prémium kategóriás, tökéletes minőségű kellékeket kínálnak.

Érdemes tehát egy próbát tenni az olcsóbb, ámde megbízható gyártók termékeivel abban az esetben is, ha egyébként prémium kategóriás nyomtatóval rendelkezünk. Hiszen az esetek többségében a kompatibilis tonerek hiba nélkül képesek megugrani a lécet, és annak ellenére, hogy a gyártó nem egy „nagy név”, még minimális eltéréseket sem kell a nyomtatási minőség terén tapasztalnunk.

Ha jó helyről vásárolunk, nem kell a minőség miatt aggódni

Alapvetően elmondható az, hogy a kompatibilis tonerek piacán is belefuthatunk olyan termékekbe, melyek nem tökéletes minőséget képviselnek. Ez azonban csak abban az esetben lehetséges, ha nem megbízható helyről, nem megbízható gyártótól vásárolunk.

Vásárlás előtt mindenképp érdemes tájékozódni, és olyan kompatibilis tonert választani, mely megfelel a különböző minőségbiztosítási normáknak és előírásoknak is. Az ISO 9001-es norma a minőségirányítási rendszer elvárásainak való megfelelést, míg az ISO14001-es szabvány a gyártó környezetgazdálkodását is igazolja. A különböző szabványok mellett pedig mérvadóak lehetnek a pozitív vásárlói értékelések és a gyártóval, valamint a forgalmazóval kapcsolatos online vélemények is.

Abban az esetben, ha kizárólag olyan webshopból rendelünk nyomtatónkkal kompatibilis tonert, melyről pozitív véleménnyel vannak a vásárlók, nagyon nem nyúlhatunk mellé. Ezek az üzletek ugyanis megbízható gyártók termékeit árusítják, melyek nyomtatási minősége akár 99% -kal összehasonlítható az eredeti patronokéval.

Mindezt akár 60-80 százalékkal alacsonyabb vételáron, ami nemcsak hosszú-, de már rövidtávon is komoly megtakarítást jelent.

A TonerPartners.hu - toner webáruház által forgalmazott kompatibilis tonerek kizárólag a legjobb minőséget képviselve és garantálják azt, hogy az eredeti tonereknél gazdaságosabb módon, mégis kimagasló színvonalon nyomtathassunk.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom