Ezzel a pezsgővel a karanténos szilveszter is elviselhetőbb lehet

Sir Winston Churchillre emlékezik a ház év végi különkiadása.

A Champagne Pol Rogert 1849-ben alapította Pol Roger, és az ikonikus háznak máig sikerült megőriznie függetlenségét. Az 1990-es évek elején Hubert és Evelyne de Billy, a tulajdonosi család ötödik generációja csatlakozott az igazgatótanácshoz, Christian de Billy és Christian Pol Roger mellé. Most pedig Bastien Collard de Billy személyében a hatodik generáció is megérkezett a vezetőségbe.

A családi vállalkozás újabb tagja főtitkárként stratégiai döntésekben és különböző üzleti területeken támogatja a Pol Roger sikerét, és az exportpiacokon vállal majd szerepet. „Nagyon megtisztelő, hogy itt lehetek egy új fejezet indulásakor egy olyan ház életében, amelynek sikerül generációról generációra átörökítenie a minőség mindent felülíró kultúráját” – nyilatkozta.

Az elmúlt évek lendületét jelzi, hogy 2019-ben a Pol Rogert választották a leginkább csodált champagne-nak, amikor a The World’s Most Admired Champagne Brands lista élére álltak. 2020-ban pedig a termelési üzem bővítésével indítottak újabb fejlesztést. Mottójuk azonban 1849 óta változatlan, a „kiválóság és függetlenség” útját járják.

Sir Winston festménye ihlette az év végi különkiadást

A Pol Roger nemcsak a brit királyi udvar kedvence és hivatalos beszállítója 1877 óta, de Sir Winston Churchill maga is a ház hű barátja és vásárlója volt. Neki állít emléket a Pol Roger év végi különkiadása – a látványos díszdoboz a ház legnépszerűbb pezsgőjét, a Brut Réserve-et rejti. Kevesen tudják, hogy az államférfi nemcsak a testes és érett champagne-okért rajongott, de festeni is nagyon szeretett. Bár csak negyvenévesen talált rá erre a számára örömteli elfoglaltságra, műveit még a londoni Royal Academy of Arts is kiállította.

A limitáltan elérhető champagne csodaszép különkiadást Sir Winston Churchill egy híres festménye inspirálta, amelyet chartwelli otthonának kertjében festett a tó aranyhalairól. Tervezője az új-zélandi Tess Costil, aki ezzel a pályaművel elnyerte a 2019-es Winston Churchill dizájnversenyt.

A hűvös pincék és a hosszú érlelés ajándéka

A ház központja a franciaországi Champagne régió szívében, Épernay-ben van, hűvös pincéikben rengeteg időre van szükség a hosszan érlelt pezsgőik elkészítéséhez. Egyik újdonságuk, a Pol Roger Vintage 2013 például hét éven át érlelődött, a házasítás alapját húsz válogatott, premier cru és grand cru termőhelyről származó alapbor adta, 60% pinot noir és 40% chardonnay.

Kínálatuk ékköve, a Cuvée Sir Winston Churchill presztízstétel még ennél is tovább, mintegy tíz éven át érlelődött tökéletes adottságú pincéikben. Legfrissebb éjvárata, a 2009-es kiadás pontosan azt a stílust képviseli, melyet Churchill annyira kedvelt: intenzív, testes és érett.

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom