Close
Ezzel a pezsgővel a karanténos szilveszter is elviselhetőbb lehet

Ezzel a pezsgővel a karanténos szilveszter is elviselhetőbb lehet

Sir Winston Churchillre emlékezik a ház év végi különkiadása.

A Champagne Pol Rogert 1849-ben alapította Pol Roger, és az ikonikus háznak máig sikerült megőriznie függetlenségét. Az 1990-es évek elején Hubert és Evelyne de Billy, a tulajdonosi család ötödik generációja csatlakozott az igazgatótanácshoz, Christian de Billy és Christian Pol Roger mellé. Most pedig Bastien Collard de Billy személyében a hatodik generáció is megérkezett a vezetőségbe.

A családi vállalkozás újabb tagja főtitkárként stratégiai döntésekben és különböző üzleti területeken támogatja a Pol Roger sikerét, és az exportpiacokon vállal majd szerepet. „Nagyon megtisztelő, hogy itt lehetek egy új fejezet indulásakor egy olyan ház életében, amelynek sikerül generációról generációra átörökítenie a minőség mindent felülíró kultúráját” – nyilatkozta.

Az elmúlt évek lendületét jelzi, hogy 2019-ben a Pol Rogert választották a leginkább csodált champagne-nak, amikor a The World’s Most Admired Champagne Brands lista élére álltak. 2020-ban pedig a termelési üzem bővítésével indítottak újabb fejlesztést. Mottójuk azonban 1849 óta változatlan, a „kiválóság és függetlenség” útját járják.

Sir Winston festménye ihlette az év végi különkiadást

A Pol Roger nemcsak a brit királyi udvar kedvence és hivatalos beszállítója 1877 óta, de Sir Winston Churchill maga is a ház hű barátja és vásárlója volt. Neki állít emléket a Pol Roger év végi különkiadása – a látványos díszdoboz a ház legnépszerűbb pezsgőjét, a Brut Réserve-et rejti. Kevesen tudják, hogy az államférfi nemcsak a testes és érett champagne-okért rajongott, de festeni is nagyon szeretett. Bár csak negyvenévesen talált rá erre a számára örömteli elfoglaltságra, műveit még a londoni Royal Academy of Arts is kiállította.

A limitáltan elérhető champagne csodaszép különkiadást Sir Winston Churchill egy híres festménye inspirálta, amelyet chartwelli otthonának kertjében festett a tó aranyhalairól. Tervezője az új-zélandi Tess Costil, aki ezzel a pályaművel elnyerte a 2019-es Winston Churchill dizájnversenyt.

A hűvös pincék és a hosszú érlelés ajándéka

A ház központja a franciaországi Champagne régió szívében, Épernay-ben van, hűvös pincéikben rengeteg időre van szükség a hosszan érlelt pezsgőik elkészítéséhez. Egyik újdonságuk, a Pol Roger Vintage 2013 például hét éven át érlelődött, a házasítás alapját húsz válogatott, premier cru és grand cru termőhelyről származó alapbor adta, 60% pinot noir és 40% chardonnay.

Kínálatuk ékköve, a Cuvée Sir Winston Churchill presztízstétel még ennél is tovább, mintegy tíz éven át érlelődött tökéletes adottságú pincéikben. Legfrissebb éjvárata, a 2009-es kiadás pontosan azt a stílust képviseli, melyet Churchill annyira kedvelt: intenzív, testes és érett.

FOLYTASD EZZEL

Mégsem lenne szabad annyi vizet innunk? Lehet, hogy sok a napi nyolc pohár

A brit boltokban is limitálják ezt az alapvető élelmiszert, igaz, más okból, mint nálunk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram