Close
Ezzel a pezsgővel a karanténos szilveszter is elviselhetőbb lehet

Ezzel a pezsgővel a karanténos szilveszter is elviselhetőbb lehet

Sir Winston Churchillre emlékezik a ház év végi különkiadása.

A Champagne Pol Rogert 1849-ben alapította Pol Roger, és az ikonikus háznak máig sikerült megőriznie függetlenségét. Az 1990-es évek elején Hubert és Evelyne de Billy, a tulajdonosi család ötödik generációja csatlakozott az igazgatótanácshoz, Christian de Billy és Christian Pol Roger mellé. Most pedig Bastien Collard de Billy személyében a hatodik generáció is megérkezett a vezetőségbe.

A családi vállalkozás újabb tagja főtitkárként stratégiai döntésekben és különböző üzleti területeken támogatja a Pol Roger sikerét, és az exportpiacokon vállal majd szerepet. „Nagyon megtisztelő, hogy itt lehetek egy új fejezet indulásakor egy olyan ház életében, amelynek sikerül generációról generációra átörökítenie a minőség mindent felülíró kultúráját” – nyilatkozta.

Az elmúlt évek lendületét jelzi, hogy 2019-ben a Pol Rogert választották a leginkább csodált champagne-nak, amikor a The World’s Most Admired Champagne Brands lista élére álltak. 2020-ban pedig a termelési üzem bővítésével indítottak újabb fejlesztést. Mottójuk azonban 1849 óta változatlan, a „kiválóság és függetlenség” útját járják.

Sir Winston festménye ihlette az év végi különkiadást

A Pol Roger nemcsak a brit királyi udvar kedvence és hivatalos beszállítója 1877 óta, de Sir Winston Churchill maga is a ház hű barátja és vásárlója volt. Neki állít emléket a Pol Roger év végi különkiadása – a látványos díszdoboz a ház legnépszerűbb pezsgőjét, a Brut Réserve-et rejti. Kevesen tudják, hogy az államférfi nemcsak a testes és érett champagne-okért rajongott, de festeni is nagyon szeretett. Bár csak negyvenévesen talált rá erre a számára örömteli elfoglaltságra, műveit még a londoni Royal Academy of Arts is kiállította.

A limitáltan elérhető champagne csodaszép különkiadást Sir Winston Churchill egy híres festménye inspirálta, amelyet chartwelli otthonának kertjében festett a tó aranyhalairól. Tervezője az új-zélandi Tess Costil, aki ezzel a pályaművel elnyerte a 2019-es Winston Churchill dizájnversenyt.

A hűvös pincék és a hosszú érlelés ajándéka

A ház központja a franciaországi Champagne régió szívében, Épernay-ben van, hűvös pincéikben rengeteg időre van szükség a hosszan érlelt pezsgőik elkészítéséhez. Egyik újdonságuk, a Pol Roger Vintage 2013 például hét éven át érlelődött, a házasítás alapját húsz válogatott, premier cru és grand cru termőhelyről származó alapbor adta, 60% pinot noir és 40% chardonnay.

Kínálatuk ékköve, a Cuvée Sir Winston Churchill presztízstétel még ennél is tovább, mintegy tíz éven át érlelődött tökéletes adottságú pincéikben. Legfrissebb éjvárata, a 2009-es kiadás pontosan azt a stílust képviseli, melyet Churchill annyira kedvelt: intenzív, testes és érett.

FOLYTASD EZZEL
Elképesztő vegán ételeket kínál ez a légitársaság a vegánuár ideje alatt
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom