Ezzel az extra lencsesalátával várd az újévi szerencsédet!

A sült zöldségek, a meleg lencse, a sós feta és a krémesen lágy joghurt a pirított mandula roppanósságával kiegészítve tökéletes harmóniába kerül ebben a könnyű, fehérjében gazdag újévi fogásban. A lencsesaláta segíti a diétával kapcsolatos fogadalmakat, és a népi hiedelem szerint bevonzza a gazdagságot is a következő évre.

Hozzávalók:

  • 200 g lencse, leöblítve és beáztatva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy babérlevél
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csokor sárgarépa megtisztítva, hosszanti csíkokra vágva
  • 1 fej cékla felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 235 ml natúr joghurt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • kis csokor kapor apróra vágva
  • egy csomag feta sajt morzsolva
  • egy nagy marék pirított mandula durvára törve

Elkészítés:

  1. Tegyük a beáztatott lencsét egy közepes nagyságú lábasba, öntsük fel annyi vízzel, hogy 3-4 centiméterrel ellepje! Adjuk hozzá a négybe vágott vöröshagymát, a babérlevelet, majd alacsony hőfokon főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul! Sózzuk, ízlésünk szerint!
  2. Amikor a lencse megfőtt, szűrjük le!
  3. A hosszanti csíkokra vágott sárgarépát és a felkockázott céklát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, sózzuk borsozzuk, és sütőben megsütjük.
  4. Egy kis tálkában összekeverjük a joghurtot, a fokhagymát, a citromlevelet, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat, és szükséges mértékben megsózzuk.
  5. Tálaláskor elsőként lencsét teszünk a tányér aljára, majd ráhelyezzük a sült zöldségeket, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk egy kevés friss petrezselyemmel és a durvára tört mandulával. Végül egy kevés joghurttal leöntve kínáljuk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

 

lencsesaláta | újév | szilveszter | babona | recept | lencse

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom