Ezzel az extra lencsesalátával várd az újévi szerencsédet!

A sült zöldségek, a meleg lencse, a sós feta és a krémesen lágy joghurt a pirított mandula roppanósságával kiegészítve tökéletes harmóniába kerül ebben a könnyű, fehérjében gazdag újévi fogásban. A lencsesaláta segíti a diétával kapcsolatos fogadalmakat, és a népi hiedelem szerint bevonzza a gazdagságot is a következő évre.

Hozzávalók:

  • 200 g lencse, leöblítve és beáztatva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy babérlevél
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csokor sárgarépa megtisztítva, hosszanti csíkokra vágva
  • 1 fej cékla felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 235 ml natúr joghurt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • kis csokor kapor apróra vágva
  • egy csomag feta sajt morzsolva
  • egy nagy marék pirított mandula durvára törve

Elkészítés:

  1. Tegyük a beáztatott lencsét egy közepes nagyságú lábasba, öntsük fel annyi vízzel, hogy 3-4 centiméterrel ellepje! Adjuk hozzá a négybe vágott vöröshagymát, a babérlevelet, majd alacsony hőfokon főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul! Sózzuk, ízlésünk szerint!
  2. Amikor a lencse megfőtt, szűrjük le!
  3. A hosszanti csíkokra vágott sárgarépát és a felkockázott céklát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, sózzuk borsozzuk, és sütőben megsütjük.
  4. Egy kis tálkában összekeverjük a joghurtot, a fokhagymát, a citromlevelet, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat, és szükséges mértékben megsózzuk.
  5. Tálaláskor elsőként lencsét teszünk a tányér aljára, majd ráhelyezzük a sült zöldségeket, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk egy kevés friss petrezselyemmel és a durvára tört mandulával. Végül egy kevés joghurttal leöntve kínáljuk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

 

újév | babona | szilveszter | lencse | lencsesaláta | recept

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom