Close
Portugál zenével édesíti meg a fővárosi estéket egy pesti étterem

Portugál zenével édesíti meg a fővárosi estéket egy pesti étterem

Budapesten ad koncertet Luís Guimaraes portugál énekes. Évfordulóval, nyári örömfőzésekkel és megújult tervekkel készül az Essência Restaurant – Tiago & Éva.

A budapesti Essência Restaurant – Tiago & Éva július 7-én ünnepelte fennállásának első évfordulóját. Az elmúlt évben az étterem letette névjegyét a budapesti és nemzetközi vendéglátás asztalára. Sabarigo-Jenei Éva tulajdonos és férje, Tiago Sabarigo séf és tulajdonos a kezdetek óta azon dolgozik, hogy a portugál–magyar konyha különleges kapcsolatát és modern ízeit mutassa meg a nagyközönségnek, ahol a fogásokat saját gyerekkori emlékeik ihlették, és ahol mindenki otthon érezheti magát. A Születésnapi Héten a vendégek kedvenc fogásaival várták a vendégeket.

A tulajdonos házaspár magánéletük történeteit és kedves családi emlékeit sosem titkolták, sőt szívesen megmutatják ezt másoknak is – hiszik, hogy az élet szép és minden pillanatát élvezni kell!

2021. július 16-án és 17-én Essência Fado Estekkel készülnek. Azt ígérik ezen a két egyedülálló estén elhozzák Portugália lelkét. „Sosem felejtem el az első Lisszabonban töltött estét. Róttuk a macskaköves utcákat, a bárok megteltek élettel, ahonnan melankolikus fadodallamok szűrődtek ki. Gyertyák pislogtak, a hold világított, az emberek pedig barátaikkal finom falatok és italok társaságában élvezték az életet!” – meséli Éva.

Fontos számukra, hogy ne csak a finom ízeknek adjanak otthont, hanem az értékteremtő kultúrának is. Ezt az érzést szeretnék az étterem falai közé varázsolni az Essênciába ezeken az estéken, egy kifejezetten erre az alaklomra megálmodott négyfogásos vacsorával egybekötve.Sangriával és portugál borokkal kísérve, ahogy azt egy autentikus portugál estéhez dukál.

„A Fado egy bensőséges párbeszéd a művész és közönsége között.
Lehet nosztalgikus, vicces, boldog vagy tragikus – akárcsak az élet!”

Bővebb részletek és asztalfoglalás itt.

portugália | koncert | étterem | zene | Tiago Sabarigo

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram