Close
Vihar által kitépett fákból épült ez a Dolomitokra néző ház

Vihar által kitépett fákból épült ez a Dolomitokra néző ház

Környezettudatos és elképesztően egyedi; nagyra értékeljük az ilyet.

A Pedevilla építésziroda tervezte ezt az olasz házat, amelyben több dolgot is csodálunk egyszerre: többek között, hogy szinte teljes egészében a közeli erdőben a 2018-as Vaja nevű vihar által kicsavart fákból építették meg és hogy helyi mesteremberek dolgoztak a fával, úgyhogy nem vándorolt megmunkálás miatt az anyag – a környezettudatos építkezés mellett pedig magát a dizájnt és a hihetetlen kilátást is a Dolomitokra.

A CiAsa Aqua Bad Cortina névre keresztelt ház Dél-Tirolban, Olaszországban épült és a Dezeen építészportál idén a fenntartható épületek éves díjának döntősei közé választották. A ház egy hoteltulajdonos családnak készült, akik imádják a természetet – ez meg is látszik az építészek hozzányúlásán a házhoz,

ugyanis ennyire tetőtől-talpig fa házat, amelyben minden, ami csak lehet, fából készült, még nem láttunk.

A házban öt hálószoba – melyek közül egy a padlástérben van – három fürdő, nappali és konyha várja a lakókat. Egészében pedig a ház trapéz alakjaival és különös, geometrikus formáival teljesen egy művészi objektre emlékeztet. Szép munka!

(Forrás: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom