Close
Vihar által kitépett fákból épült ez a Dolomitokra néző ház

Vihar által kitépett fákból épült ez a Dolomitokra néző ház

Környezettudatos és elképesztően egyedi; nagyra értékeljük az ilyet.

A Pedevilla építésziroda tervezte ezt az olasz házat, amelyben több dolgot is csodálunk egyszerre: többek között, hogy szinte teljes egészében a közeli erdőben a 2018-as Vaja nevű vihar által kicsavart fákból építették meg és hogy helyi mesteremberek dolgoztak a fával, úgyhogy nem vándorolt megmunkálás miatt az anyag – a környezettudatos építkezés mellett pedig magát a dizájnt és a hihetetlen kilátást is a Dolomitokra.

A CiAsa Aqua Bad Cortina névre keresztelt ház Dél-Tirolban, Olaszországban épült és a Dezeen építészportál idén a fenntartható épületek éves díjának döntősei közé választották. A ház egy hoteltulajdonos családnak készült, akik imádják a természetet – ez meg is látszik az építészek hozzányúlásán a házhoz,

ugyanis ennyire tetőtől-talpig fa házat, amelyben minden, ami csak lehet, fából készült, még nem láttunk.

A házban öt hálószoba – melyek közül egy a padlástérben van – három fürdő, nappali és konyha várja a lakókat. Egészében pedig a ház trapéz alakjaival és különös, geometrikus formáival teljesen egy művészi objektre emlékeztet. Szép munka!

(Forrás: Dezeen)

díj | olasz | tervezés | dizájn | vihar

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram