Close
Szívesen felfedeznénk a Dolomitok titkait ilyen fenntartható faházikókból

Szívesen felfedeznénk a Dolomitok titkait ilyen fenntartható faházikókból

Egy milánói építészstúdió, a Peter Pichler Architecture kidolgozott egy remek koncepciót, ami alapján kissé futurisztikus, ugyanakkor maximálisan környezetbarát faházakat telepítenének az olasz Dolomitok oldalába.

A projekt keretein belül egy már létező hotelt bővítenének ki a további szálláshelyekkel, amelyek a természet maximális közelségének köszönhetően egészen újszerű élményt garantálnának a látogatók számára. A faházikók elnyújtott alakját a környező fenyőfák ihlették.

A kétszintes lakóegységek 35-45 négyzetméternyi helyet biztosítanak, az alsó szinten egy társalgó, míg az emeleten a hálószoba és a fürdő kapott helyet.

A két szintet kis belső lépcsősor kapcsolja össze. Míg kívülről feketére festenék, belül meghagynák a fa természetes színét, ezzel megteremtve a kellemes, meleg és otthonos környezetet. Erre nagyban ráerősítenek a jókora ablakok, amelyeken keresztül meg lehet csodálni az olasz Dolomitok minden szépségét.

A projekt tulajdonképpen azt a célt szolgálná, hogy meghonosítsa a turizmus egy új, természetközelibb formáját, egészen újszerű és egyedi élményt nyújtson a hagyományos hotelekhez képest. Ezek a kompakt kis faházikók lehetővé teszik, hogy lakóik beleolvadjanak a természetbe, eggyé váljanak a környezettel. Ha pedig már a Dolomitoknál tartunk,

akkor bizony ez is érdekelhet:

(Képek: World Architecture)

faház | olaszország | hegység | dizájn | dolomitok

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram