Close
Szívesen felfedeznénk a Dolomitok titkait ilyen fenntartható faházikókból

Szívesen felfedeznénk a Dolomitok titkait ilyen fenntartható faházikókból

Egy milánói építészstúdió, a Peter Pichler Architecture kidolgozott egy remek koncepciót, ami alapján kissé futurisztikus, ugyanakkor maximálisan környezetbarát faházakat telepítenének az olasz Dolomitok oldalába.

A projekt keretein belül egy már létező hotelt bővítenének ki a további szálláshelyekkel, amelyek a természet maximális közelségének köszönhetően egészen újszerű élményt garantálnának a látogatók számára. A faházikók elnyújtott alakját a környező fenyőfák ihlették.

A kétszintes lakóegységek 35-45 négyzetméternyi helyet biztosítanak, az alsó szinten egy társalgó, míg az emeleten a hálószoba és a fürdő kapott helyet.

A két szintet kis belső lépcsősor kapcsolja össze. Míg kívülről feketére festenék, belül meghagynák a fa természetes színét, ezzel megteremtve a kellemes, meleg és otthonos környezetet. Erre nagyban ráerősítenek a jókora ablakok, amelyeken keresztül meg lehet csodálni az olasz Dolomitok minden szépségét.

A projekt tulajdonképpen azt a célt szolgálná, hogy meghonosítsa a turizmus egy új, természetközelibb formáját, egészen újszerű és egyedi élményt nyújtson a hagyományos hotelekhez képest. Ezek a kompakt kis faházikók lehetővé teszik, hogy lakóik beleolvadjanak a természetbe, eggyé váljanak a környezettel. Ha pedig már a Dolomitoknál tartunk,

akkor bizony ez is érdekelhet:

(Képek: World Architecture)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom