Close
Fapados járatok is indulnak nyáron erre két mesés görög szigetre

Fapados járatok is indulnak nyáron erre két mesés görög szigetre

Görögország szigeteinél ideálisabb nyári úti célokat nem is tudunk elképzelni. Korfu, Rodosz, Kos, Zakíntosz, Kefalónia, Lefkada, Szantoríni és a többi kisebb-nagyobb sziget fantasztikus tengerpartjai, klímája és vendégszeretete évtizedek óta vonzza a nyaralókat. Leginkább charterrel szoktunk eljutni ezekre a helyekre, ám idén júliustól a Ryanair két új görög járattal is beszáll a versenybe. 

A két új úti cél pedig: Kréta szigetén Hanía városa, illetve Míkonosz. Kettejük közül Míkonosz a nagyobb durranás, hiszen ez idáig leginkább Bécsből lehetett átszállás nélkül megközelíteni, vagy maradt a Budapest–Athén–Míkonosz egyátszállásos út.

Ez a sziget a Kükládok tagja, igazi kis paradicsom, fekvéséből adódóan állandó széljárással, ezért a sziget jellegzetességei a szélmalmok is. A turisták mellett sok görög is szívesen nyaral ott, mivel igazi kétarcú hely: nappal a vakító fehér épületek és az azúr tenger morajlása a főszereplők, az éj leszálltával viszont nincs megállás, rácáfolva a csendes pihenőszigetekre, Míkonosz komolyan veszi az éjszakai életet is. Nem véletlen, hogy a múltban Grace Kelly és Jackie Kennedy is imádták, ma pedig Leonardo DiCaprio, Luke Evans és egy motorcsónaknyi Victoria’s Secret-modell tölti ott a pihenős napjait.

Kréta Hanía városát a sziget északi részén találjuk, ókori jelentőségű, még Homérosz is említette eposzaiban. A történelmi város romantikus kikötője, kis haléttermei miatt is kedvelt, a környéken pedig sok kellemes strandot is találni.

Krétára júniustól szeptemberig szerdánként, Míkonoszra júliustól októberig szombatonként mennek a Ryanair járatai.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom