Close
Egy világvégi Michelin-csillagos étterembe is elvisz ez a fejedelmi sarkvidéki túra

Egy világvégi Michelin-csillagos étterembe is elvisz ez a fejedelmi sarkvidéki túra

Meg is kérik az árát.

Mivel az idő az egyik legértékesebb árucikkünk, az Air Charter Service segít abban, hogy körültekintően töltsük el. A társaság legújabb, privát repülőgépes kalandtúráját úgy tervezték meg, hogy a tripre befizető anélkül gazdagodhasson epikus élményekkel, hogy akár egyetlen egy értékes másodpercet is elvesztegetne.

Az Across the Top of the Worldélménycsomagot a Time and How to Spend It című sikerkönyv szerzőjével, James Wallman bestseller-íróval közösen rakták össze. A fejedelmi utazás lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfél felfedezze a bolygó legészakibb csücskében rejtőző legkülönlegesebb helyeket.

A kéthetes kaland egy egyedülálló, kizárólag magánrepülőgépen elérhető útvonalon halad és renegeteg távoli, varázslatos sarkvidéki helyszínt foglal magában. Az indulás például a norvégiai Lofoten-szigetcsoportról történik, hogy aztán egy igen aktív és zsúfolt tizennégy nap következzék, mielőtt a túra Finnországban véget érne.

Ami pedig a nem mindennapi programokat illeti,  számítani lehet meredek sziklákon való leereszkedésre a Feröer-szigeteken, túrázásra Grönland lenyűgöző gleccserein és hegyein (előbbin hallani és látni lehet a gleccserekből leváló jeget), szunnyadó vulkánok felfedezésére Izlandon, hajózásra Svalbard vizein,

de a bátrabbak még vadon élő jegesmedvéket is megfigyelhetnek.

Természetesen a szervezők mindig a környéken elérhető legjobb szálláshelyeken és éttermekben foglalnak szobát, illetve asztalt, beleértve a világ legfélreesőbb Michelin-csillagos éttermét, a Koks-ot, valamint a legészakabbra fekvő kibérelhető faházat, a Nordenskiöld Lodge-ot.

“Ha bevállalod az utazást, olyan történetekkel térhetsz haza, amiktől tátva marad a barátaid szája, felejthetetlen emlékeket is gyűjthetsz, és persze bepótolhatod a világjárvány miatt elvesztett időt. Azok, akik ezt az élménycsomagot választják, nem csupán kiszakadhatnak a megszokottból, hanem egy valódi életigenlő utazáson vehetnek részt” – nyilatkozta a könyvében szereplő filozófiát követő útról James Wallmann.

Az itinert úgy alakították ki, hogy az ügyfelek a lehető legkevesebb időt legyenek a levegőben. A privát gépekkel történő repülés ugyanis nemcsak fényűzőbb, hanem direktebb is, és mintegy nyolcvan százalékkal csökkenti a teljes utazási időt. Az utasok a két hét során mindössze tizenegy órát töltenek a fedélzeten, ugyanez egy hagyományos kereskedelmi járaton nagyjából ötvenöt órát jelentene.

Ez a charterjáratokra specializálódott társaság Time Well Spent (azaz nagyjából Jól eltöltött idő) sorozatának második egyedi jellegű túrája. Az első Journey To The End Of The World  (vagyis Utazás a világ végére) néven futva a múlt hónapban indult, és Dél-Amerika leglátványosabb tájait járja körül.

A sarkvidéki élménycsomag ára 44 ezer dollárról (kb. 13 millió forintról) indul.

Korábban megírtuk, hogy egy tekintélyes léghajó szállít hamarosan utasokat az Északi-sarkra. A szupermodern Airlander kiváló teherbírású és napokig képes a levegőben maradni, ráadásul rendkívül hatékony, mert a fel- és leszálláshoz nincs szüksége repülőterekre.

(Forrás: Robb Report, fotók: Getty Images)

kaland | élmény | túra | északi | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram