Close
Már lehet jegyet kapni a történelem első hibrid léghajójára, ami az Északi-sarkra visz

Már lehet jegyet kapni a történelem első hibrid léghajójára, ami az Északi-sarkra visz

A svéd OceanSky igazi fejedelmi repülést kínál a nem mindennapi járművén.

Egy tekintélyes léghajó szállít hamarosan utasokat az Északi-sarkra. A szupermodern Airlander kiváló teherbírású és napokig képes a levegőben maradni, ráadásul rendkívül hatékony, mert a fel- és leszálláshoz nincs szüksége repülőterekre.

Viszont nem nagyon kell sietni a bőröndbe pakolással,

mert a Svalbard-szigeteken található Longyearbyenből induló expedíció csak 2024-re van ütemezve.

– Az Északi-sarkra induló túra azoknak szól, akik egyedülálló módon szeretnék megtapasztalni a sarkvidéket, egyúttal hozzájárulnának a fenntartható utazás fejlesztéséhez – mondta Carl-Oscar Lawaczeck, az OceanSky vezérigazgatója és alapítója.

A szuperzöld léghajó egy hibrid repülőgép, amely a héliumból származó felhajtóerőt a hajótest formája által létrehozott aerodinamikai felhajtóerővel kombinálja. A közel száz méter hosszú járművet négy légcsavar hajtja, napokig képes folyamatosan repülni.

A fedélzet egy részét afféle ötcsillagos repülő szállodaként rendezték be, méretes panoráma ablakokat és tágas kabinokat kapott. A kabinban nincs nyomás, így csendes körülményeket biztosít az utazás alatt, ami egyébként alacsony magasságon és -sebességen történik.

Ami a személyzetet illeti, a hajón négy pilóta, egy expedíció-vezető, egy steward és egy séf foglal helyet. Utóbbi jóvoltából helyben elkészített, sarkvidéki ihletésű menüt szolgálnak fel a tizenhat szerencsésnek, az élménycsomag részeként pedig az utasok a leszállást követően egynapos kirándulást tesznek a sarkvidéken.

Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája. Ha pedig szeretnél egy folyón úszó madárfészekben megszállni, vár az Arctic Bath.

(Forrás: breakingtravelnews, fotók: oceanskycruises.com)

FOLYTASD EZZEL
Klasszikus Porsche – A jövő legélvezetesebb befektetése
A világ legdrágábban eladott autója lett ez a ritka Mercedes
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom