Close
Már lehet jegyet kapni a történelem első hibrid léghajójára, ami az Északi-sarkra visz

Már lehet jegyet kapni a történelem első hibrid léghajójára, ami az Északi-sarkra visz

A svéd OceanSky igazi fejedelmi repülést kínál a nem mindennapi járművén.

Egy tekintélyes léghajó szállít hamarosan utasokat az Északi-sarkra. A szupermodern Airlander kiváló teherbírású és napokig képes a levegőben maradni, ráadásul rendkívül hatékony, mert a fel- és leszálláshoz nincs szüksége repülőterekre.

Viszont nem nagyon kell sietni a bőröndbe pakolással,

mert a Svalbard-szigeteken található Longyearbyenből induló expedíció csak 2024-re van ütemezve.

– Az Északi-sarkra induló túra azoknak szól, akik egyedülálló módon szeretnék megtapasztalni a sarkvidéket, egyúttal hozzájárulnának a fenntartható utazás fejlesztéséhez – mondta Carl-Oscar Lawaczeck, az OceanSky vezérigazgatója és alapítója.

A szuperzöld léghajó egy hibrid repülőgép, amely a héliumból származó felhajtóerőt a hajótest formája által létrehozott aerodinamikai felhajtóerővel kombinálja. A közel száz méter hosszú járművet négy légcsavar hajtja, napokig képes folyamatosan repülni.

A fedélzet egy részét afféle ötcsillagos repülő szállodaként rendezték be, méretes panoráma ablakokat és tágas kabinokat kapott. A kabinban nincs nyomás, így csendes körülményeket biztosít az utazás alatt, ami egyébként alacsony magasságon és -sebességen történik.

Ami a személyzetet illeti, a hajón négy pilóta, egy expedíció-vezető, egy steward és egy séf foglal helyet. Utóbbi jóvoltából helyben elkészített, sarkvidéki ihletésű menüt szolgálnak fel a tizenhat szerencsésnek, az élménycsomag részeként pedig az utasok a leszállást követően egynapos kirándulást tesznek a sarkvidéken.

Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája. Ha pedig szeretnél egy folyón úszó madárfészekben megszállni, vár az Arctic Bath.

(Forrás: breakingtravelnews, fotók: oceanskycruises.com)

északi sark | jövő | luxus | léghajó | expedíció

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram