Close
Már lehet jegyet kapni a történelem első hibrid léghajójára, ami az Északi-sarkra visz

Már lehet jegyet kapni a történelem első hibrid léghajójára, ami az Északi-sarkra visz

A svéd OceanSky igazi fejedelmi repülést kínál a nem mindennapi járművén.

Egy tekintélyes léghajó szállít hamarosan utasokat az Északi-sarkra. A szupermodern Airlander kiváló teherbírású és napokig képes a levegőben maradni, ráadásul rendkívül hatékony, mert a fel- és leszálláshoz nincs szüksége repülőterekre.

Viszont nem nagyon kell sietni a bőröndbe pakolással,

mert a Svalbard-szigeteken található Longyearbyenből induló expedíció csak 2024-re van ütemezve.

– Az Északi-sarkra induló túra azoknak szól, akik egyedülálló módon szeretnék megtapasztalni a sarkvidéket, egyúttal hozzájárulnának a fenntartható utazás fejlesztéséhez – mondta Carl-Oscar Lawaczeck, az OceanSky vezérigazgatója és alapítója.

A szuperzöld léghajó egy hibrid repülőgép, amely a héliumból származó felhajtóerőt a hajótest formája által létrehozott aerodinamikai felhajtóerővel kombinálja. A közel száz méter hosszú járművet négy légcsavar hajtja, napokig képes folyamatosan repülni.

A fedélzet egy részét afféle ötcsillagos repülő szállodaként rendezték be, méretes panoráma ablakokat és tágas kabinokat kapott. A kabinban nincs nyomás, így csendes körülményeket biztosít az utazás alatt, ami egyébként alacsony magasságon és -sebességen történik.

Ami a személyzetet illeti, a hajón négy pilóta, egy expedíció-vezető, egy steward és egy séf foglal helyet. Utóbbi jóvoltából helyben elkészített, sarkvidéki ihletésű menüt szolgálnak fel a tizenhat szerencsésnek, az élménycsomag részeként pedig az utasok a leszállást követően egynapos kirándulást tesznek a sarkvidéken.

Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája. Ha pedig szeretnél egy folyón úszó madárfészekben megszállni, vár az Arctic Bath.

(Forrás: breakingtravelnews, fotók: oceanskycruises.com)

FOLYTASD EZZEL
Karóraként is hordható a legdrágább Rolls-Royce fedélzeti órája
Svéd „repülő” hajókkal menthetik meg Velencét a veszélyes hullámoktól
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom