Close
Ha szeretnél egy folyón úszó madárfészekben megszállni, vár az Arctic Bath

Ha szeretnél egy folyón úszó madárfészekben megszállni, vár az Arctic Bath

A Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath hotel a Lule folyó vizén úszik, télen pedig belefagy a folyóba. 

Az Arctic Bath projektet 2018-ban kezdték el, és idén januárban nyitotta meg – nem túl olcsó – kapuit a nagyérdemű előtt. A nagyon nem átlagos szállodából a sarki fény is látható az év bizonyos időszakaiban, fő különlegessége pedig a közepén elhelyezkedő fürdő, amelyet – figyelem – frissítő plusz négy fokra melegítettek fel. A majdnem jeges víz mellett természetesen van lehetőség átmelegedni is.

A szálloda télen belefagy a folyó jegébe, de nyáron, ha a jég felolvad, úgy fog úszni a folyó vízén, mint egy parthoz kikötött csónak. A főépületet művészien elrendezett fatözsek díszítik. Akik nem annyira éreznek kedvet a négyfokos vízben pancsolni, szimplán elidőzhetnek a fedélzeten, és nézhetik a sarki fényt, ha éppen jókor járnak a hotelben, vagy felmelegedhetnek a spákban és a szaunákban.

A vendégeket hat olyan minimalista, kb. hatvanöt négyzetméteres kabinban szállásolják el, amelyek a főépület közelében helyezkednek el. Ezek között van olyan, ami lebeg a vízen, és olyan is, ami a szárazföldön kapott helyet. A szállodát a fafeldolgozó ipar ihlette: az az időszak, amikor a kivágott fatörzseket a folyón úsztatták végig a feldolgozó üzemekig.

A legmagasabb szintű környezetkímélő sztenderdeket szem előtt tartva építették meg a szállót, melyekhez főként helyi alapanyagokat használtak úgy, hogy minimális (vagy épp semmilyen) terhet se jelentsen az épület a környezetre. Ann Kathrin Lundqvist, a szálloda egyik vezetője szerint az Artic Bath igazi úttörő hotelnek számít. A mérnöki tudás és a zsenialitás találkozott, hogy egy egyedülálló élményt hozzanak létre.

“Nagyon örülünk, hogy a kemény munka és az elhivatottság kifizetődött, és láthatjuk, amint az álmaink valóra válnak. Alig várjuk, hogy megérkezzenek az első vendégek, hogy együtt dolgozhassunk az Off the Map utazási irodával, és újfajta, innovatív utazási élményekkel ajándékozhassunk meg az ide látogatókat.”

 

A legolcsóbb kabinok éjszakánként 285 ezer forintról indulnak. A három éjszakás csomagár 908 ezer forint személyenként, ebbe az árba egy vízen lebegő kabin, reggeli, ötfogásos vacsora és korlátlan spahasználat van beleépítve, illetve a vendégeket elviszik sarki fényt nézni.

Az Artic Bath iránt azóta hatalmas az érdeklődés, hogy az első tervek megjelentek a sajtóban nagyjából két-három éve, mondta Jonathan Cooper, az Off the Map Travel ügynökség vezetője.

Nemcsak nagyon látványos hely, hanem egészen különleges élményt kínál: olyat, amit a világ más pontján nem lehet megkapni.

Ez is érdekelhet:

svédország | Arctic bath | svéd szálloda | lule folyó | luxusszálloda

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram