Ha szeretnél egy folyón úszó madárfészekben megszállni, vár az Arctic Bath

A Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath hotel a Lule folyó vizén úszik, télen pedig belefagy a folyóba. 

Az Arctic Bath projektet 2018-ban kezdték el, és idén januárban nyitotta meg – nem túl olcsó – kapuit a nagyérdemű előtt. A nagyon nem átlagos szállodából a sarki fény is látható az év bizonyos időszakaiban, fő különlegessége pedig a közepén elhelyezkedő fürdő, amelyet – figyelem – frissítő plusz négy fokra melegítettek fel. A majdnem jeges víz mellett természetesen van lehetőség átmelegedni is.

A szálloda télen belefagy a folyó jegébe, de nyáron, ha a jég felolvad, úgy fog úszni a folyó vízén, mint egy parthoz kikötött csónak. A főépületet művészien elrendezett fatözsek díszítik. Akik nem annyira éreznek kedvet a négyfokos vízben pancsolni, szimplán elidőzhetnek a fedélzeten, és nézhetik a sarki fényt, ha éppen jókor járnak a hotelben, vagy felmelegedhetnek a spákban és a szaunákban.

A vendégeket hat olyan minimalista, kb. hatvanöt négyzetméteres kabinban szállásolják el, amelyek a főépület közelében helyezkednek el. Ezek között van olyan, ami lebeg a vízen, és olyan is, ami a szárazföldön kapott helyet. A szállodát a fafeldolgozó ipar ihlette: az az időszak, amikor a kivágott fatörzseket a folyón úsztatták végig a feldolgozó üzemekig.

A legmagasabb szintű környezetkímélő sztenderdeket szem előtt tartva építették meg a szállót, melyekhez főként helyi alapanyagokat használtak úgy, hogy minimális (vagy épp semmilyen) terhet se jelentsen az épület a környezetre. Ann Kathrin Lundqvist, a szálloda egyik vezetője szerint az Artic Bath igazi úttörő hotelnek számít. A mérnöki tudás és a zsenialitás találkozott, hogy egy egyedülálló élményt hozzanak létre.

"Nagyon örülünk, hogy a kemény munka és az elhivatottság kifizetődött, és láthatjuk, amint az álmaink valóra válnak. Alig várjuk, hogy megérkezzenek az első vendégek, hogy együtt dolgozhassunk az Off the Map utazási irodával, és újfajta, innovatív utazási élményekkel ajándékozhassunk meg az ide látogatókat."

 

A legolcsóbb kabinok éjszakánként 285 ezer forintról indulnak. A három éjszakás csomagár 908 ezer forint személyenként, ebbe az árba egy vízen lebegő kabin, reggeli, ötfogásos vacsora és korlátlan spahasználat van beleépítve, illetve a vendégeket elviszik sarki fényt nézni.

Az Artic Bath iránt azóta hatalmas az érdeklődés, hogy az első tervek megjelentek a sajtóban nagyjából két-három éve, mondta Jonathan Cooper, az Off the Map Travel ügynökség vezetője.

Nemcsak nagyon látványos hely, hanem egészen különleges élményt kínál: olyat, amit a világ más pontján nem lehet megkapni.

Ez is érdekelhet:

Ezzel a luxushajóval átszelheted a földet az Antarktisztól az Északi-sarkig

Aki mindig is szerette volna bejárni az egész világot, már nem kell sokáig várnia arra, hogy egy luxusjacht fedélzetén, a lehető legnagyobb kényelemben vághasson neki a nagy utazásnak.

svédország | svéd szálloda | lappföld | szálloda | lule folyó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom