Close
Ezzel a luxushajóval átszelheted a földet az Antarktisztól az Északi-sarkig

Ezzel a luxushajóval átszelheted a földet az Antarktisztól az Északi-sarkig

Aki mindig is szerette volna bejárni az egész világot, annak már nem kell sokáig várnia arra, hogy egy luxusjacht fedélzetén, a lehető legnagyobb kényelemben vághasson neki a nagy utazásnak.

A SeaDream Yacht Club flottája hamarosan egy egészen rendkívüli hajóval bővül, amellyel a kalandvágyó utazók a forró trópusi tengerpartoktól kezdve a hideg sarkvidéki helyszíneket is felfedezhetik. A Seadream Innovation névre keresztelt hajón száztíz luxuskategóriás lakosztályt alakítanak ki, maximum kétszázhúsz utasnak jut hely a nagyjából ugyanilyen létszámú kiszolgálószemélyzet mellett.

A 155 méter hosszú hajó első útja 2021 szeptemberében indulhat majd; ez egy hetvennapos utazás lesz Londonból egészen az Antarktiszig. A legnagyobb túra azonban Argentínából indul 2022 februárjában,

amely során elviszik a vendégeket az Antarktiszra a császárpingvinek közé, hogy aztán három hónap alatt felhajózzanak a Spitzbergákig, ahol pedig a jegesmedvéket leshetik majd meg.

A két sarkvidék között persze rengeteg megállót iktatnak be Dél-Amerika keleti partjainál, néhány afrikai kikötőnél és az európai kontinens nyugati oldala mentén. A nyolcvannyolc napos hajótúra során több mint ötven kikötőt ejtenek útba, ezért az utasok tényleg rengeteget láthatnak a nagyvilágból.

Persze akkor is élvezhetik a fenséges panorámát, ha le sem szállnak a hajóról. Mindegyik lakosztályból pazar a kilátás az óceánra, a legtöbb szobához saját erkély is tartozik. Még arra is van lehetőség, hogy a vendégek a szabad ég alatt aludjanak, akadnak ugyanis kültéri ágyak is a fedélzeten.

Aki tehát luxuskörülmények között szeretné átszelni az egész földet, néhány éven belül megteheti. Egy ilyen három hónap alatt minden bizonnyal annyi élményre tehet szert az ember, amennyit mások egy életen keresztül sem tapasztalnak meg. Ha részletesebben is érdekel a dolog, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: SeaDream Yacht Club)

tenger | óceán | SeaDream | hajóút | jacht

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az iparosodás előtti világ emlékét őrzi Skócia elbűvölő fekete falva

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom