Close
Ezzel a luxushajóval átszelheted a földet az Antarktisztól az Északi-sarkig

Ezzel a luxushajóval átszelheted a földet az Antarktisztól az Északi-sarkig

Aki mindig is szerette volna bejárni az egész világot, annak már nem kell sokáig várnia arra, hogy egy luxusjacht fedélzetén, a lehető legnagyobb kényelemben vághasson neki a nagy utazásnak.

A SeaDream Yacht Club flottája hamarosan egy egészen rendkívüli hajóval bővül, amellyel a kalandvágyó utazók a forró trópusi tengerpartoktól kezdve a hideg sarkvidéki helyszíneket is felfedezhetik. A Seadream Innovation névre keresztelt hajón száztíz luxuskategóriás lakosztályt alakítanak ki, maximum kétszázhúsz utasnak jut hely a nagyjából ugyanilyen létszámú kiszolgálószemélyzet mellett.

A 155 méter hosszú hajó első útja 2021 szeptemberében indulhat majd; ez egy hetvennapos utazás lesz Londonból egészen az Antarktiszig. A legnagyobb túra azonban Argentínából indul 2022 februárjában,

amely során elviszik a vendégeket az Antarktiszra a császárpingvinek közé, hogy aztán három hónap alatt felhajózzanak a Spitzbergákig, ahol pedig a jegesmedvéket leshetik majd meg.

A két sarkvidék között persze rengeteg megállót iktatnak be Dél-Amerika keleti partjainál, néhány afrikai kikötőnél és az európai kontinens nyugati oldala mentén. A nyolcvannyolc napos hajótúra során több mint ötven kikötőt ejtenek útba, ezért az utasok tényleg rengeteget láthatnak a nagyvilágból.

Persze akkor is élvezhetik a fenséges panorámát, ha le sem szállnak a hajóról. Mindegyik lakosztályból pazar a kilátás az óceánra, a legtöbb szobához saját erkély is tartozik. Még arra is van lehetőség, hogy a vendégek a szabad ég alatt aludjanak, akadnak ugyanis kültéri ágyak is a fedélzeten.

Aki tehát luxuskörülmények között szeretné átszelni az egész földet, néhány éven belül megteheti. Egy ilyen három hónap alatt minden bizonnyal annyi élményre tehet szert az ember, amennyit mások egy életen keresztül sem tapasztalnak meg. Ha részletesebben is érdekel a dolog, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: SeaDream Yacht Club)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom