Close
Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája

Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája

Az utazásszervezők szerint rendkívüli módon megnőtt az érdeklődés az Antarktisz iránt – igaz, a lelkesedés általában addig tart, ameddig ki nem derülnek a részletek a különféle korlátozásokról, a logisztika nyűgéről és egyéb nehézségekről. Szerencsére akad alternatíva: az Antarctica Flights öt ausztrál városból indít charterjáratokat a havas-jeges kontinensre.

A tizenkét órás utat a világ legkülönlegesebb egynapos túrájaként hirdetik: a Qantas 747 privát járatai november és február között szállnak fel öt ausztrál városból (Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth), hogy aztán a déli kontinens fölé érve páratlan látványban részesítsék az utast. Az utolsó idei turnus február 16-án indul, a szörnyűséges ausztráliai tűzvésztől függetlenül.

Hétféle ülőhelyet lehet foglalni a turistaosztálytól kezdve a forgó ülésekkel és ablak melletti helyekkel csábító Ice Classig. Az utazás során akciófilmek és vígjátékok helyett dokumentumfilmet vetítenek a déli kontinens élővilágáról, illetve dolgoznak a fedélzeten szakértők is, akik az Antarktisz történetéről, a kutatóbázisokról és a sarki életről mesélnek érdekességeket.

Felszállást követően nagyjából három óra elteltével már lehet látni az ablakból a meseszép víztükröt és a hatalmas jéghegyeket, aztán a gép a lehetséges tizenkilenc különböző útvonalból választva, a lehető legjobb kilátásra törekedve négy órát tartózkodik a levegőben az Antraktisz fölött, tehát bőven van idő gyönyörködni a hófehér világban. A szolgáltatáshoz kétszeri étkezés, valamint full service bár is tartozik, a jegyek ára 4299 dollártól kezdődik.

Ez is érdekelhet:

antarktisz | utazás | látvány | túra | repülés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram