Close
Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája

Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája

Az utazásszervezők szerint rendkívüli módon megnőtt az érdeklődés az Antarktisz iránt – igaz, a lelkesedés általában addig tart, ameddig ki nem derülnek a részletek a különféle korlátozásokról, a logisztika nyűgéről és egyéb nehézségekről. Szerencsére akad alternatíva: az Antarctica Flights öt ausztrál városból indít charterjáratokat a havas-jeges kontinensre.

A tizenkét órás utat a világ legkülönlegesebb egynapos túrájaként hirdetik: a Qantas 747 privát járatai november és február között szállnak fel öt ausztrál városból (Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth), hogy aztán a déli kontinens fölé érve páratlan látványban részesítsék az utast. Az utolsó idei turnus február 16-án indul, a szörnyűséges ausztráliai tűzvésztől függetlenül.

Hétféle ülőhelyet lehet foglalni a turistaosztálytól kezdve a forgó ülésekkel és ablak melletti helyekkel csábító Ice Classig. Az utazás során akciófilmek és vígjátékok helyett dokumentumfilmet vetítenek a déli kontinens élővilágáról, illetve dolgoznak a fedélzeten szakértők is, akik az Antarktisz történetéről, a kutatóbázisokról és a sarki életről mesélnek érdekességeket.

Felszállást követően nagyjából három óra elteltével már lehet látni az ablakból a meseszép víztükröt és a hatalmas jéghegyeket, aztán a gép a lehetséges tizenkilenc különböző útvonalból választva, a lehető legjobb kilátásra törekedve négy órát tartózkodik a levegőben az Antraktisz fölött, tehát bőven van idő gyönyörködni a hófehér világban. A szolgáltatáshoz kétszeri étkezés, valamint full service bár is tartozik, a jegyek ára 4299 dollártól kezdődik.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom