Close
Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája

Azt mondják, ez a világ legkülönlegesebb egynapos repülős túrája

Az utazásszervezők szerint rendkívüli módon megnőtt az érdeklődés az Antarktisz iránt – igaz, a lelkesedés általában addig tart, ameddig ki nem derülnek a részletek a különféle korlátozásokról, a logisztika nyűgéről és egyéb nehézségekről. Szerencsére akad alternatíva: az Antarctica Flights öt ausztrál városból indít charterjáratokat a havas-jeges kontinensre.

A tizenkét órás utat a világ legkülönlegesebb egynapos túrájaként hirdetik: a Qantas 747 privát járatai november és február között szállnak fel öt ausztrál városból (Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth), hogy aztán a déli kontinens fölé érve páratlan látványban részesítsék az utast. Az utolsó idei turnus február 16-án indul, a szörnyűséges ausztráliai tűzvésztől függetlenül.

Hétféle ülőhelyet lehet foglalni a turistaosztálytól kezdve a forgó ülésekkel és ablak melletti helyekkel csábító Ice Classig. Az utazás során akciófilmek és vígjátékok helyett dokumentumfilmet vetítenek a déli kontinens élővilágáról, illetve dolgoznak a fedélzeten szakértők is, akik az Antarktisz történetéről, a kutatóbázisokról és a sarki életről mesélnek érdekességeket.

Felszállást követően nagyjából három óra elteltével már lehet látni az ablakból a meseszép víztükröt és a hatalmas jéghegyeket, aztán a gép a lehetséges tizenkilenc különböző útvonalból választva, a lehető legjobb kilátásra törekedve négy órát tartózkodik a levegőben az Antraktisz fölött, tehát bőven van idő gyönyörködni a hófehér világban. A szolgáltatáshoz kétszeri étkezés, valamint full service bár is tartozik, a jegyek ára 4299 dollártól kezdődik.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom