Close
Félelmetesnek tűnik ezen a videón Norvégia híres Szószék sziklája

Félelmetesnek tűnik ezen a videón Norvégia híres Szószék sziklája

Az ország egyik legismertebb jelképe tízezer évvel ezelőtt, a jég kiterjedésével alakult ki.

A meredek sziklaóriás bő hatszáz méterrel emelkedik a Lysefjorden (Fény fjordja) fölé, a teteje pedig egy körülbelül huszonötször huszonöt méteres lapos felület. A Preikestolen tetejére vezető ösvény helyenként igen meredek, télen és tavasszal például egyáltalán nem ajánlott megközelíteni. Geológusok szerint a fantasztikus látványt nyújtó – és éppen ezért a turisták körében eléggé népszerű – sziklán repedés található, ami néhány millimétert tágult is már, ezért a tudósok attól tartanak, hogy valamikor majd összeomlik. Addig is élvezzük az elképesztő látványát!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom