Close
Félelmetesnek tűnik ezen a videón Norvégia híres Szószék sziklája

Félelmetesnek tűnik ezen a videón Norvégia híres Szószék sziklája

Az ország egyik legismertebb jelképe tízezer évvel ezelőtt, a jég kiterjedésével alakult ki.

A meredek sziklaóriás bő hatszáz méterrel emelkedik a Lysefjorden (Fény fjordja) fölé, a teteje pedig egy körülbelül huszonötször huszonöt méteres lapos felület. A Preikestolen tetejére vezető ösvény helyenként igen meredek, télen és tavasszal például egyáltalán nem ajánlott megközelíteni. Geológusok szerint a fantasztikus látványt nyújtó – és éppen ezért a turisták körében eléggé népszerű – sziklán repedés található, ami néhány millimétert tágult is már, ezért a tudósok attól tartanak, hogy valamikor majd összeomlik. Addig is élvezzük az elképesztő látványát!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Karnyújtásnyira van Magyarországtól ez az ékszerdoboz
Tanítani lehetne, ahogyan Genf elterül a Rhône folyó kiáramlásánál
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom