Close
Mindenki felháborodott, milyen kriminálisan sokba kerül egy korsó sör a reptéren

Mindenki felháborodott, milyen kriminálisan sokba kerül egy korsó sör a reptéren

A New York-i LaGuardia sörára annyira kiakasztotta a világot, hogy komoly szankciókkal tennék olcsóbbá az egész reptéri kínálatot.

Virális lett egy közösségi médiás bejegyzés a napokban, ahol arról posztolt valaki, mennyiért lehet egy korsó sört venni egy New York-i reptéren.

Egy korsó sör ára 27 dollár, azaz 9800 forint volt, amin annyian felháborodtak, hogy a kommentelésnél eggyel komolyabb szintre került a dolog és ezentúl hatóságilag szabályozzák a reptéri árakat.

A New York-i és New Jersey-i hatóságok bejelentése szerint egy új szabályozást vezetne be, mely szerint a reptéri étel- és italárak nem lehetnek tíz százaléknál magasabbak a városi, normál árakhoz képest.

A LaGuardia reptéren lefotózott vendéglátóhelyen a sörök 23 és 27 dollár között mozogtak, az indoklás pedig az amúgy is magas árakhoz képest is hihetetlenül drága sörre pedig a “tíz százalék Covid-megtérülési extra” volt.

“Senkinek nem szabadna ilyen egészen észveszejtő összeget fizetnie egy sörért”

– nyilatkozta a hatóság egyik illetékese, aki megígérte, hogy rutinszerűen ellenőrizni fogják a reptéri vendéglátóhelyek árait és a meghatározott sztenderdek betartását.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: Getty)

new york | repülőtér | szabályozás | reptér | sör

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram