Close
Fényeffektek teszik páratlanná ezt a víz alatti alagutat

Fényeffektek teszik páratlanná ezt a víz alatti alagutat

Nehezen megközelíthető területnek számítanak a tizennyolc szigetből álló Feröer szigetei, de egy új és egyben lenyűgöző alagútrendszernek köszönhetően hamarosan minden sokkal könnyebb lesz.

Néhány nap múlva ugyanis egy vizuálisan is érdekesnek tűnő alagutat adnak majd át a Dániához tartozó szigeteken. A víz alatt futó, tizenegy kilométer hosszú alagút jelentősen megkönnyíti a két legnagyobb sziget, Streymoy és Eysturoy közötti utazást. Eddig csupán egy alagúton áthaladva lehetett a Streymoyon található Tórshavnból a Eysturoyon lévő Runavikba vagy Strendurba eljutni – a városok közötti autóút egy órát vett igénybe. Ez az időtartam az új alagútnak hála jelentősen csökken: csak tizenhat percen át kell nyomni a pedált, hogy egyik szigetről a másikra érjünk.

Az új alagút a valaha volt legnagyobb infrastrukturális projekt a Feröer-szigetek történetében.

A 187 méterrel a tengerszint alatt kiépített alagút különlegességét Trondur Patursson feröeri művész szobrokból és fényhatásokból álló alkotásai adják. December 19-i átadását követően tizenkét dolláros (kb. 3600 forintos) napidíj mellett használható.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork)

alagút | feröer-szigetek | víz | video | új

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram