Close
Fényeffektek teszik páratlanná ezt a víz alatti alagutat

Fényeffektek teszik páratlanná ezt a víz alatti alagutat

Nehezen megközelíthető területnek számítanak a tizennyolc szigetből álló Feröer szigetei, de egy új és egyben lenyűgöző alagútrendszernek köszönhetően hamarosan minden sokkal könnyebb lesz.

Néhány nap múlva ugyanis egy vizuálisan is érdekesnek tűnő alagutat adnak majd át a Dániához tartozó szigeteken. A víz alatt futó, tizenegy kilométer hosszú alagút jelentősen megkönnyíti a két legnagyobb sziget, Streymoy és Eysturoy közötti utazást. Eddig csupán egy alagúton áthaladva lehetett a Streymoyon található Tórshavnból a Eysturoyon lévő Runavikba vagy Strendurba eljutni – a városok közötti autóút egy órát vett igénybe. Ez az időtartam az új alagútnak hála jelentősen csökken: csak tizenhat percen át kell nyomni a pedált, hogy egyik szigetről a másikra érjünk.

Az új alagút a valaha volt legnagyobb infrastrukturális projekt a Feröer-szigetek történetében.

A 187 méterrel a tengerszint alatt kiépített alagút különlegességét Trondur Patursson feröeri művész szobrokból és fényhatásokból álló alkotásai adják. December 19-i átadását követően tizenkét dolláros (kb. 3600 forintos) napidíj mellett használható.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork)

alagút | víz | feröer-szigetek | lenyűgöző | alatti

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom