Close
A világ leghosszabb alagútja fogja összekötni Németországot és Dániát

A világ leghosszabb alagútja fogja összekötni Németországot és Dániát

Az alagút építése folyamatban van, 2029-ben vehetik majd birtokukba az utazók.

Várhatóan 2029-ben adják át a Fehmarnbelt-alagutat, amely Dánia és Németország közötti összeköttetést teszi lehetővé úgy, hogy a német Fehmarn-szigetet és a dán Lolland-szigetet kapcsolja össze kombinált módon, azaz közúton és vasúttal egyaránt.

Az építmény a világ leghosszabb alagútja lesz, melyen az áthaladás vonattal hét, autóval pedig tíz percet vesz majd igénybe.

Az alagút jelentősen lerövidíti majd a két ország közötti átjárást.

Ma körülbelül négy és fél órát kellene vonatoznunk, ha Koppenhágából szeretnénk Hamburgba eljutni. Az alagút elkészülte ugyanezt a távolságot két és fél órás menetidőre csökkenti le, a két város közötti közlekedés pedig az autóval utazók számára körülbelül egy órával rövidebb lesz.

A CNN tájékoztatása szerint mintegy háromezer ember dolgozik majd az alagút építésén a következő nyolc évben, és a kivitelezési munkák során annyi acélmennyiségre lesz szükség, amennyiből ötven Eiffel-tornyot fel lehetne építeni. Úgy tudni, az alagút nagyjából 8,2 milliárd dollárból készül majd. Mint ismert, az Angliát Franciaországgal összekötő, 1993-ban megnyílt Csalagút 15,5 milliárdból épült.

Az építési munkálatok október 12-én megkezdődtek, azóta is folyamatosan közvetítik élő adás keretében a legnagyobb videómegosztó oldalon, hogyan haladnak a kivitelezéssel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Femern A/S)

Fehmarnbelt | koppenhága | alagút | hamburg | leghosszabb

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram