Close
A világ leghosszabb alagútja fogja összekötni Németországot és Dániát

A világ leghosszabb alagútja fogja összekötni Németországot és Dániát

Az alagút építése folyamatban van, 2029-ben vehetik majd birtokukba az utazók.

Várhatóan 2029-ben adják át a Fehmarnbelt-alagutat, amely Dánia és Németország közötti összeköttetést teszi lehetővé úgy, hogy a német Fehmarn-szigetet és a dán Lolland-szigetet kapcsolja össze kombinált módon, azaz közúton és vasúttal egyaránt.

Az építmény a világ leghosszabb alagútja lesz, melyen az áthaladás vonattal hét, autóval pedig tíz percet vesz majd igénybe.

Az alagút jelentősen lerövidíti majd a két ország közötti átjárást.

Ma körülbelül négy és fél órát kellene vonatoznunk, ha Koppenhágából szeretnénk Hamburgba eljutni. Az alagút elkészülte ugyanezt a távolságot két és fél órás menetidőre csökkenti le, a két város közötti közlekedés pedig az autóval utazók számára körülbelül egy órával rövidebb lesz.

A CNN tájékoztatása szerint mintegy háromezer ember dolgozik majd az alagút építésén a következő nyolc évben, és a kivitelezési munkák során annyi acélmennyiségre lesz szükség, amennyiből ötven Eiffel-tornyot fel lehetne építeni. Úgy tudni, az alagút nagyjából 8,2 milliárd dollárból készül majd. Mint ismert, az Angliát Franciaországgal összekötő, 1993-ban megnyílt Csalagút 15,5 milliárdból épült.

Az építési munkálatok október 12-én megkezdődtek, azóta is folyamatosan közvetítik élő adás keretében a legnagyobb videómegosztó oldalon, hogyan haladnak a kivitelezéssel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Femern A/S)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom