Close
Így tenné a Koppenhágai-öblöt még inkább közkedveltté a városvezetés

Így tenné a Koppenhágai-öblöt még inkább közkedveltté a városvezetés

Koppenhágában a strandokat kikötői fürdők hálózata egészíti ki a város vízpartjain. A legnépszerűbb ezek közül Islands Bryggénél található, melynek a kialakítása nemzetközi elismerést is kapott már.

De említésre méltó a Koppenhágai-öböl Kalvebod Bølge nevű része is, amely szintén közkedvelt hely azok körében, akik a szabadtéri vízi kikapcsolódási lehetőségeket keresik. Az október 2-án bemutatott új mobilmedence révén pedig bárki kényelmesen megmártózhat úgy a dán főváros öbölmenti részénél, hogy közben szavatolt a biztonsága.

A Kalvebod Bølge

A projekt része még egy második mobilmedence is, amelyet várhatóan még idén ősszel átadnak a dán fővárosban. Érdemes kiemelni, hogy

mindkét eszközt bármikor áthelyezhetik az öböl más pontjaira, amennyiben egy-egy rendezvény vagy fesztivál úgy kívánná azt.

Franciska Rosenkilde kultúráért és szabadidőért felelős polgármester szerint fontos, hogy rugalmassá és biztonságossá tegyék a szabadtéri fürdőzéseket. „Koppenhága különlegessége, hogy bárki fürödhet a kikötőjében, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a lakosok biztonságáról sem. Ezért is örülünk az új fürdőhely megnyitásának, amely térben és időben is rugalmassá teszi a vízi kikapcsolódásokat, ugyanis egész évben esélyt ad biztonságos körülmények között a felfrissülésre.”

Hiába, Koppenhága valóban menő hely:

(Forrás: KK, The Mayor)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom