Close
Így tenné a Koppenhágai-öblöt még inkább közkedveltté a városvezetés

Így tenné a Koppenhágai-öblöt még inkább közkedveltté a városvezetés

Koppenhágában a strandokat kikötői fürdők hálózata egészíti ki a város vízpartjain. A legnépszerűbb ezek közül Islands Bryggénél található, melynek a kialakítása nemzetközi elismerést is kapott már.

De említésre méltó a Koppenhágai-öböl Kalvebod Bølge nevű része is, amely szintén közkedvelt hely azok körében, akik a szabadtéri vízi kikapcsolódási lehetőségeket keresik. Az október 2-án bemutatott új mobilmedence révén pedig bárki kényelmesen megmártózhat úgy a dán főváros öbölmenti részénél, hogy közben szavatolt a biztonsága.

A Kalvebod Bølge

A projekt része még egy második mobilmedence is, amelyet várhatóan még idén ősszel átadnak a dán fővárosban. Érdemes kiemelni, hogy

mindkét eszközt bármikor áthelyezhetik az öböl más pontjaira, amennyiben egy-egy rendezvény vagy fesztivál úgy kívánná azt.

Franciska Rosenkilde kultúráért és szabadidőért felelős polgármester szerint fontos, hogy rugalmassá és biztonságossá tegyék a szabadtéri fürdőzéseket. „Koppenhága különlegessége, hogy bárki fürödhet a kikötőjében, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a lakosok biztonságáról sem. Ezért is örülünk az új fürdőhely megnyitásának, amely térben és időben is rugalmassá teszi a vízi kikapcsolódásokat, ugyanis egész évben esélyt ad biztonságos körülmények között a felfrissülésre.”

Hiába, Koppenhága valóban menő hely:

(Forrás: KK, The Mayor)

Kalvebod Bølge | koppenhága | fürdőzés | strand | Dánia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram