Így tenné a Koppenhágai-öblöt még inkább közkedveltté a városvezetés

Koppenhágában a strandokat kikötői fürdők hálózata egészíti ki a város vízpartjain. A legnépszerűbb ezek közül Islands Bryggénél található, melynek a kialakítása nemzetközi elismerést is kapott már.

De említésre méltó a Koppenhágai-öböl Kalvebod Bølge nevű része is, amely szintén közkedvelt hely azok körében, akik a szabadtéri vízi kikapcsolódási lehetőségeket keresik. Az október 2-án bemutatott új mobilmedence révén pedig bárki kényelmesen megmártózhat úgy a dán főváros öbölmenti részénél, hogy közben szavatolt a biztonsága.

A Kalvebod Bølge

A projekt része még egy második mobilmedence is, amelyet várhatóan még idén ősszel átadnak a dán fővárosban. Érdemes kiemelni, hogy

mindkét eszközt bármikor áthelyezhetik az öböl más pontjaira, amennyiben egy-egy rendezvény vagy fesztivál úgy kívánná azt.

Franciska Rosenkilde kultúráért és szabadidőért felelős polgármester szerint fontos, hogy rugalmassá és biztonságossá tegyék a szabadtéri fürdőzéseket. „Koppenhága különlegessége, hogy bárki fürödhet a kikötőjében, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a lakosok biztonságáról sem. Ezért is örülünk az új fürdőhely megnyitásának, amely térben és időben is rugalmassá teszi a vízi kikapcsolódásokat, ugyanis egész évben esélyt ad biztonságos körülmények között a felfrissülésre.”

Hiába, Koppenhága valóban menő hely:

Koppenhága ismét bebizonyította, hogy a világ egyik legmenőbb helye

A dán főváros nem csak kulturálisan izgalmas hely, hanem felettébb élhető is. Újabban "közösségi gyümölcsfákról" szól a hírek, már, ha trendi kifejezéssel szeretnénk élni.

(Forrás: KK, The Mayor)

Dánia | koppenhága | strand | fürdőzés | Kalvebod Bølge

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom