Close
Németországban kitalálták, hogyan lehet biztonságban karácsonyi vásározni

Németországban kitalálták, hogyan lehet biztonságban karácsonyi vásározni

Spontán ötlet eredménye.

Békeidőben kétezer-ötszáz helyen rendeznek ünnepi vásárt Németország-szerte, olyankor milliók kortyolgatják a forró italokat és nézelődnek a csecsebecsés bódéknál. Idén a járvány miatt a legtöbb városban nem tartják meg a forgatagot, így például Nürnberg világhírű Christkindlesmarktja is elmarad.

Egy bajor vendéglős viszont nem volt hajlandó elengedni a hagyományos karácsonyt és az ehhez szorosan köthető adventi szokásokat,

ezért megnyitotta a világ első autós karácsonyi vásárát, amelyhez még mesterséges havat is intézett.

Patrick Schmidt úgy próbálja visszahozni a klasszikus adventi hangulatot, hogy közben ügyel a távolságtartásra is. “Hirtelen ötletként jött a második lezárás alatt. Úgy gondoltam, mivel tavasszal a Dult népművészeti fesztiválon működött a dolog, miért ne lehetne hasonlóan megszervezni egy karácsonyi vásárt is? mondta az ötletgazda a csütörtöki megnyitón Landshutban.

“Nemcsak palacsintát, vagy sült mandulát árulunk, hanem élményeket is” mutatja be az alapító a vásárt, amely lényegében egy drive-in étteremhez hasonlóan működik. A látogató autóval behajt az utcába, ahol minden olyan, mint egy tipikus adventi vásáron; mindenhol feldíszített fenyőfák, ételekkel és édességekkel megpakolt bódék várják, sült gesztenye és mézeskalács illata száll, a különbség csupán annyi, hogy a forralt borozáshoz, vagy a kézműves termékek mustrálásához ki sem kell szállnia a kocsiból.

Ez is érdekelhet:


(Forrás: Reuters, illusztrációk: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom