Close
Németországban kitalálták, hogyan lehet biztonságban karácsonyi vásározni

Németországban kitalálták, hogyan lehet biztonságban karácsonyi vásározni

Spontán ötlet eredménye.

Békeidőben kétezer-ötszáz helyen rendeznek ünnepi vásárt Németország-szerte, olyankor milliók kortyolgatják a forró italokat és nézelődnek a csecsebecsés bódéknál. Idén a járvány miatt a legtöbb városban nem tartják meg a forgatagot, így például Nürnberg világhírű Christkindlesmarktja is elmarad.

Egy bajor vendéglős viszont nem volt hajlandó elengedni a hagyományos karácsonyt és az ehhez szorosan köthető adventi szokásokat,

ezért megnyitotta a világ első autós karácsonyi vásárát, amelyhez még mesterséges havat is intézett.

Patrick Schmidt úgy próbálja visszahozni a klasszikus adventi hangulatot, hogy közben ügyel a távolságtartásra is. “Hirtelen ötletként jött a második lezárás alatt. Úgy gondoltam, mivel tavasszal a Dult népművészeti fesztiválon működött a dolog, miért ne lehetne hasonlóan megszervezni egy karácsonyi vásárt is? mondta az ötletgazda a csütörtöki megnyitón Landshutban.

“Nemcsak palacsintát, vagy sült mandulát árulunk, hanem élményeket is” mutatja be az alapító a vásárt, amely lényegében egy drive-in étteremhez hasonlóan működik. A látogató autóval behajt az utcába, ahol minden olyan, mint egy tipikus adventi vásáron; mindenhol feldíszített fenyőfák, ételekkel és édességekkel megpakolt bódék várják, sült gesztenye és mézeskalács illata száll, a különbség csupán annyi, hogy a forralt borozáshoz, vagy a kézműves termékek mustrálásához ki sem kell szállnia a kocsiból.

Ez is érdekelhet:


(Forrás: Reuters, illusztrációk: Pixabay)

ötlet | drive-in | adventi | forgatag | biztonságos

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram