Close
A koronavírus újabb áldozata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A koronavírus újabb áldozata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Idén elmarad a legnépszerűbb magyar karácsonyi vásár.

A koronavírus-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt marad el az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár – írta közleményében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). Eszerint a járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezért a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a vásár megtartása

veszélyeztetné a résztvevők életét.

A bazilikai vásárról még nem közöltek információt

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedésekkel készülnek, szigorítva a hasonló jellegű rendezvények megtartását. A BFTK a vásár helyett kampányt indít a hazai kézművesek támogatására: ebben mindenkit arra biztatnak majd, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, ezzel támogassák a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket.

“A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatívipart.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, BFTK, fotó: Mohai Balázs/MTI, Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom