Close
A koronavírus újabb áldozata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A koronavírus újabb áldozata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Idén elmarad a legnépszerűbb magyar karácsonyi vásár.

A koronavírus-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt marad el az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár – írta közleményében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). Eszerint a járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezért a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a vásár megtartása

veszélyeztetné a résztvevők életét.

A bazilikai vásárról még nem közöltek információt

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedésekkel készülnek, szigorítva a hasonló jellegű rendezvények megtartását. A BFTK a vásár helyett kampányt indít a hazai kézművesek támogatására: ebben mindenkit arra biztatnak majd, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, ezzel támogassák a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket.

“A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatívipart.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, BFTK, fotó: Mohai Balázs/MTI, Unsplash)

koronavírus | turisztika | karácsonyi vásár | budapest | elmarad

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram