Close
Egy falat tiszta nyugalom ez az új-zélandi faház

Egy falat tiszta nyugalom ez az új-zélandi faház

Egyszerű, meghitt, belesimul a tájba, és kilencven fokon azonnal tisztítja a lelket.

Ez az egyszerű, lécekkel borított, formatervezett nyaraló az Intuitive Architects építészstúdió jóvoltából épült a hegyvidékes Central Otagóban, Új-Zélandon.

A fakabin két, üvegfolyosóval összekapcsolt részből áll; az egyikben található a konyha, az étkező és a nappali, a másik szekcióban a hálószobák kaptak helyet. A ház minden egyes részét összeköti azonban a csodálatos táj, amelyeket óriási, tolható üvegajtókon keresztül csodálhatnak a nyaraló időszakos lakói.

A terekben a legdominánsabb alapanyag egyértelműen a fa, amelytől a házat meleg meghittség és otthonosság járja át.

A tulajdonos időről időre ki is adja a formatervezett nyaralót vendégeknek: ha egyszer Új-Zélandon járunk, nagy az esély rá, hogy felkeressük!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Simon Devitt)

faház | építészet | fakabin | nyaraló | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram