Fényterápiával gyógyítják a télben befordult torontóiakat

Dicséretes vállalkozásba fogott bele a torontói Moca, a helyi Kortárs Művészeti Múzeum. Olyan fényinstallációt szerveztek az egyik kiállítóterükbe, amellyel a fénytelen és rideg kanadai telet akarják ellensúlyozni.

Az ezen a héten nyitó Fényterápia című munka egy szlovén művész, Apolonija Sustersic alkotása. A projekt arra ösztönzi a látogatókat, hogy legalább tizenöt percet, maximum három órát töltsenek el a LED-ekkel megvilágított teremben, amely egy napfénnyel teli napot kíván megidézni. A fényterápiával alacsony agyi aktivitást szoktak serkenteni, ez a projekt pedig a második akciója az Art in Use (nagyjából: hasznosított művészet) hadműveletnek, amely a Mocában zajlik. Az Art in Use egy egész éves program, amely azt kutatja, hogyan tudnak a múzeumok a közösség hasznára válni.

A Fényterápia című kiállítás eredetileg 1999-ben készült a stockholmi Modern Múzeum számára, mégpedig azért, mert a svéd múzeum azt kutatta, hogyan lehetne a termeit gyógyulásra használni. Svédországban egyébként 1913 óta használnak fényterápiát és hatalmas tükröket a téli blues elűzésére.

Nálunk ugyan nem olyan rossz a helyzet, mint északon, de egy kis fényterápia azért néha ránk is ránk férne. Melyik lesz az a múzeum, amelyik összehoz nekünk valami hasonlót?

Fényterápia. Moca, Toronto, 2019. április 30-ig.

moca | toronto | fényterápia | kanada

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom