Close
Fényterápiával gyógyítják a télben befordult torontóiakat

Fényterápiával gyógyítják a télben befordult torontóiakat

Dicséretes vállalkozásba fogott bele a torontói Moca, a helyi Kortárs Művészeti Múzeum. Olyan fényinstallációt szerveztek az egyik kiállítóterükbe, amellyel a fénytelen és rideg kanadai telet akarják ellensúlyozni.

Az ezen a héten nyitó Fényterápia című munka egy szlovén művész, Apolonija Sustersic alkotása. A projekt arra ösztönzi a látogatókat, hogy legalább tizenöt percet, maximum három órát töltsenek el a LED-ekkel megvilágított teremben, amely egy napfénnyel teli napot kíván megidézni. A fényterápiával alacsony agyi aktivitást szoktak serkenteni, ez a projekt pedig a második akciója az Art in Use (nagyjából: hasznosított művészet) hadműveletnek, amely a Mocában zajlik. Az Art in Use egy egész éves program, amely azt kutatja, hogyan tudnak a múzeumok a közösség hasznára válni.

A Fényterápia című kiállítás eredetileg 1999-ben készült a stockholmi Modern Múzeum számára, mégpedig azért, mert a svéd múzeum azt kutatta, hogyan lehetne a termeit gyógyulásra használni. Svédországban egyébként 1913 óta használnak fényterápiát és hatalmas tükröket a téli blues elűzésére.

Nálunk ugyan nem olyan rossz a helyzet, mint északon, de egy kis fényterápia azért néha ránk is ránk férne. Melyik lesz az a múzeum, amelyik összehoz nekünk valami hasonlót?

Fényterápia. Moca, Toronto, 2019. április 30-ig.

fényterápia | moca | toronto | kanada

FOLYTASD EZZEL

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Zenei klub New York-i mintára – Csodás adventi programokkal vár a Café Liszt

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram