Close
Fényterápiával gyógyítják a télben befordult torontóiakat

Fényterápiával gyógyítják a télben befordult torontóiakat

Dicséretes vállalkozásba fogott bele a torontói Moca, a helyi Kortárs Művészeti Múzeum. Olyan fényinstallációt szerveztek az egyik kiállítóterükbe, amellyel a fénytelen és rideg kanadai telet akarják ellensúlyozni.

Az ezen a héten nyitó Fényterápia című munka egy szlovén művész, Apolonija Sustersic alkotása. A projekt arra ösztönzi a látogatókat, hogy legalább tizenöt percet, maximum három órát töltsenek el a LED-ekkel megvilágított teremben, amely egy napfénnyel teli napot kíván megidézni. A fényterápiával alacsony agyi aktivitást szoktak serkenteni, ez a projekt pedig a második akciója az Art in Use (nagyjából: hasznosított művészet) hadműveletnek, amely a Mocában zajlik. Az Art in Use egy egész éves program, amely azt kutatja, hogyan tudnak a múzeumok a közösség hasznára válni.

A Fényterápia című kiállítás eredetileg 1999-ben készült a stockholmi Modern Múzeum számára, mégpedig azért, mert a svéd múzeum azt kutatta, hogyan lehetne a termeit gyógyulásra használni. Svédországban egyébként 1913 óta használnak fényterápiát és hatalmas tükröket a téli blues elűzésére.

Nálunk ugyan nem olyan rossz a helyzet, mint északon, de egy kis fényterápia azért néha ránk is ránk férne. Melyik lesz az a múzeum, amelyik összehoz nekünk valami hasonlót?

Fényterápia. Moca, Toronto, 2019. április 30-ig.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom