A feröer-szigeteki tájat szinte kár elrontani a jelenlétünkkel

A kristálytiszta északi levegő és a zord sziklafalaknak csapódó mélykék tenger kombinációja megunhatatlan. Most a Feröer-szigetek fenséges látványára csodálkoztunk rá.

Ötvenezer ember él a Feröer-szigeteken, a közutak hossza kilencszázhatvan km. A magyarul Juh-szigeteket jelentő ország mindennapjai költőivé varázsolják még a fenti statisztikákat is – például április utolsó hétvégéjén, amikor néhány napra bezárják az országot, hogy önkéntesek segítségével rendbe tegyék.

Számunkra ebben az a csodálatos, hogy a feröeriek nem kárhoztatnak bennünket a kívülálló szerepkörére:

külföldről is várnak önkénteseket, mi több, ingyenes szállást és ellátást biztosítanak nekik.

Az alábbi videó tökéletes ízelítőt ad abból, milyen a nagytakarítás utáni Feröer-szigetek, ahol már-már elnézést kérünk, amiért belecsöppentünk az érintetlen természetbe.

Hasonló országbezárást a finnek is tartanak, ám ott korántsem a takarítás a cél: inkább tartanak öt hét szünetet, elvonulnak a vidéki nyaralóikba, élvezik a rövidke nyarat, és előre is kipihenik magukat a téli szünetig.

Ez is érdekelhet:

Feltámasztaná a dinókat a Jurassic Parkot inspiráló őslénykutató

A világ leghíresebb dinoszaurusz-kutatója már nyolcévesen talált egy leletet, majd díszdoktor és hollywoodi kedvenc lett. És ami igazán nagyszerű, hogy személyesen is találkozhatunk vele, ugyanis az idei Brain Bar vendégeként Budapestre érkezik.

video | sziklafal | észak | feröer-szigetek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom