Close
A feröer-szigeteki tájat szinte kár elrontani a jelenlétünkkel

A feröer-szigeteki tájat szinte kár elrontani a jelenlétünkkel

A kristálytiszta északi levegő és a zord sziklafalaknak csapódó mélykék tenger kombinációja megunhatatlan. Most a Feröer-szigetek fenséges látványára csodálkoztunk rá.

Ötvenezer ember él a Feröer-szigeteken, a közutak hossza 960 km. A magyarul Juh-szigeteket jelentő ország mindennapjai költőivé varázsolják még a fenti statisztikákat is – például április utolsó hétvégéjén, amikor néhány napra bezárják az országot, hogy önkéntesek segítségével rendbe tegyék.

Számunkra ebben az a csodálatos, hogy a feröeriek nem kárhoztatnak bennünket a kívülálló szerepkörére:

külföldről is várnak önkénteseket, mi több, ingyenes szállást és ellátást biztosítanak nekik.

Az alábbi videó tökéletes ízelítőt ad abból, milyen a nagytakarítás utáni Feröer-szigetek, ahol már-már elnézést kérünk, amiért belecsöppentünk az érintetlen természetbe.

Hasonló országbezárást a finnek is tartanak, ám ott korántsem a takarítás a cél: inkább tartanak öt hét szünetet, elvonulnak a vidéki nyaralóikba, élvezik a rövidke nyarat, és előre is kipihenik magukat a téli szünetig.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom