Close
Műgyűjtők, művészettörténészek és galériák is érintettek a legújabb festményhamisítási botrányban

Műgyűjtők, művészettörténészek és galériák is érintettek a legújabb festményhamisítási botrányban

Festményhamisítókat fogtak el Magyarországon, a hamisítványok között vannak Munkácsy, Gulácsy, Vaszary, Caravaggio, Picasso és Rubens alkotásait másoló képek is, a becsült kár félmilliárd forintra tehető.

A műkincsvédelmi nyomozók információi szerint széles körben kezdtek hamis festményeket eredetiként árulni Magyarországon.

Volt olyan híres festmény, amelyről több reprodukció is született.

Egyebek mellett Gulácsy Lajos, Kádár Béla, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Caravaggio, Picasso és Rubens alkotásait hamisították. Az elkövetők a képek előkerülését különböző történetekkel támasztották alá.

Pablo Picasso Nő svájcisapkában és kockás ruhában című festménye a londoni Sotheby’s aukciósházban, 2018. február 22-én

A festményhamisításokkal nemcsak amatőr festők, illetve műgyűjtők, de még szakértők, művészettörténészek és galériák is érintettek. A nyomozás során százhúsz festményt foglaltak le, a hamisítványok elkészítéséhez szükséges különböző eszközöket, hamis szakértői véleményeket és egyebek mellett hamis múzeumi pecsétet is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

hamisítás | magyarország | bűntény | festmény

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram