Close
Így fogunk fesztiválozni a jövőben?

Így fogunk fesztiválozni a jövőben?

Szakértők, elemzők úgy vélik, a világ már semmilyen szinten sem lesz ugyanolyan, amilyennek megszoktuk. A tömegrendezvényeknek pedig vagy befellegzett egy időre, vagy korszerűen, ügyesen kell alkalmazkodni a helyzethez. Nemrégiben már bemutattunk egy túlélő szettet, de most egy sokkal valósabbnak tűnő, mégis futurisztikus felszerelést mutatunk, a kaliforniai Production Clubtól. Micrashell a neve, és elég menőnek tűnik. 

Egy ideig még tartható a social distancing, de ez az idő limitált, mert társadalmilag és gazdaságilag is zsibbasztó, nem ezt szoktuk meg, társas lények vagyunk, és rengeteg olyan tevékenység van, amit képtelenség egymástól távol megoldani – vallja az amerikai cég, amely a Micrashell kifejlesztésével kísérletezik.

A termék gyakorlatilag egy egész testet fedő pajzs, ami amellett, hogy teljesen zárt és így minden közvetlen kontaktussal járó veszélyt elhárít, eléggé stílusosra sikeredett.

Az elsődleges célja, hogy maximális biztonságérzetet adjon mindenkinek, aki továbbra is élne a lehetőséggel, és koncertre, fesztiválra járna, anélkül, hogy aggódjon az egészségéért. Egyes részein puha és kényelmes, a fejet, arcot védő etap viszont merevebb, és egy igen komoly légszűrő berendezéssel látták el. A megszűrt levegő speciálisan áramlik, hogy ne okozzon párásodást.

Felmerülhet a kérdés, hogy a Micrashellben hogyan tudnánk inni vagy akár dohányozni, melyek ugye teljesen természetes dolgok egy fesztiválon. Ezt két külön tartály segítségével oldanák meg, hogy ne kelljen megszabadulni a védőfelszereléstől.

Kulcsfontosságú a telefon is a Micrashellhez, a védőruha számos funkcióját a telefonon keresztül lehet irányítani, ráadásul töltőt is építettek bele, nem kell tartani a merüléstől.

Mikrofonokkal is ellátták, ezért a beszélgetés, a zene, a környezet zajai pont olyanok lehetnek, mint a védőpajzs nélkül.

A ruha testre szabható, különböző divatkiegészítőket is csatlakoztathatunk hozzá: felvarrókat, hevedereket, világítóegységeket.

Apropó, világítás: egy speciális vezérlővel is ellátták, amivel a viselő színkódokkal tudathatja a környezetével, éppen milyen a hangulata, hogy érzi magát. A szivárványos színek például örömöt, a folyamatos piros jelzés elfoglalt állapotot, a zöld tétlenséget fejez ki.

Mi pedig csak pislogunk, hogy a Daft Punk feat. Boba Fett-jelmez vajon nagyon távolinak és elképzelhetetlennek tűnik, vagy meg kell barátkoznunk a hasonló gondolatokkal, tervekkel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Production.club)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom