Close
Így fogunk fesztiválozni a jövőben?

Így fogunk fesztiválozni a jövőben?

Szakértők, elemzők úgy vélik, a világ már semmilyen szinten sem lesz ugyanolyan, amilyennek megszoktuk. A tömegrendezvényeknek pedig vagy befellegzett egy időre, vagy korszerűen, ügyesen kell alkalmazkodni a helyzethez. Nemrégiben már bemutattunk egy túlélő szettet, de most egy sokkal valósabbnak tűnő, mégis futurisztikus felszerelést mutatunk, a kaliforniai Production Clubtól. Micrashell a neve, és elég menőnek tűnik. 

Egy ideig még tartható a social distancing, de ez az idő limitált, mert társadalmilag és gazdaságilag is zsibbasztó, nem ezt szoktuk meg, társas lények vagyunk, és rengeteg olyan tevékenység van, amit képtelenség egymástól távol megoldani – vallja az amerikai cég, amely a Micrashell kifejlesztésével kísérletezik.

A termék gyakorlatilag egy egész testet fedő pajzs, ami amellett, hogy teljesen zárt és így minden közvetlen kontaktussal járó veszélyt elhárít, eléggé stílusosra sikeredett.

Az elsődleges célja, hogy maximális biztonságérzetet adjon mindenkinek, aki továbbra is élne a lehetőséggel, és koncertre, fesztiválra járna, anélkül, hogy aggódjon az egészségéért. Egyes részein puha és kényelmes, a fejet, arcot védő etap viszont merevebb, és egy igen komoly légszűrő berendezéssel látták el. A megszűrt levegő speciálisan áramlik, hogy ne okozzon párásodást.

Felmerülhet a kérdés, hogy a Micrashellben hogyan tudnánk inni vagy akár dohányozni, melyek ugye teljesen természetes dolgok egy fesztiválon. Ezt két külön tartály segítségével oldanák meg, hogy ne kelljen megszabadulni a védőfelszereléstől.

Kulcsfontosságú a telefon is a Micrashellhez, a védőruha számos funkcióját a telefonon keresztül lehet irányítani, ráadásul töltőt is építettek bele, nem kell tartani a merüléstől.

Mikrofonokkal is ellátták, ezért a beszélgetés, a zene, a környezet zajai pont olyanok lehetnek, mint a védőpajzs nélkül.

A ruha testre szabható, különböző divatkiegészítőket is csatlakoztathatunk hozzá: felvarrókat, hevedereket, világítóegységeket.

Apropó, világítás: egy speciális vezérlővel is ellátták, amivel a viselő színkódokkal tudathatja a környezetével, éppen milyen a hangulata, hogy érzi magát. A szivárványos színek például örömöt, a folyamatos piros jelzés elfoglalt állapotot, a zöld tétlenséget fejez ki.

Mi pedig csak pislogunk, hogy a Daft Punk feat. Boba Fett-jelmez vajon nagyon távolinak és elképzelhetetlennek tűnik, vagy meg kell barátkoznunk a hasonló gondolatokkal, tervekkel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Production.club)

maszk | koronavírus | production club | jövő | vírus

FOLYTASD EZZEL

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram