Close
Kiderült, mi volt az igazi oka a Beatles felbomlásának, eddig soha nem látott felvételek is előkerültek róla

Kiderült, mi volt az igazi oka a Beatles felbomlásának, eddig soha nem látott felvételek is előkerültek róla

Avagy egyszer volt egy torontói zenei fesztivál.

Filmet készítenek a torontói zenei fesztiválról, melyen először lépett fel John Lennon a többi Beatles tag nélkül és amely így a zenekar felbomlásához vezetett. A Deadline.com filmes portál értesülései szerint már készül az 1969-es Toronto Rock & Roll Revival fesztivált bemutató dokumentumfilm, amit Ron Chapman rendez.

Az egynapos fesztivált 1969 szeptemberében a Torontói Egyetem 20 ezres Varsity stadionjában rendezték meg.

A programban olyan sztárok szerepeltek, mint Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Bo Diddley, Gene Vincent, a The Doors és Alice Cooper.

Mindezek ellenére (mostani szemmel hihetetlenül érthetetlen módon) nem nagyon fogytak a jegyek és pont a gyenge jegyeladás miatt a koncertet kis híján törölték is, ekkor azonban Brower meghívta Lennont, aki igent mondott.

Életkép a fesztiválról, végül eléggé megtelt

Lennon ekkor épp az Abbey Road albumot rakta össze a stúdióban a Beatlesszel és nem volt szólózenekara,

ezért összeállított egy bandát, melynek tagjai Eric Clapton, Yoko Ono, Alan White, a Yes dobosa és a basszusgitáros Klaus Voorman lettek.

A hirtelen alakult Plastic Ono Band a fellépés másnapján. A tagok (balról jobbra): Alan White, Eric Clapton, Klaus Voorman, John Lennon és Yoko Ono

Lennon állítólag ideges volt a fellépés miatt és meg is próbált kihátrálni belőle. A koncert közönsége pedig nem is hitte el, hogy valóban meg fog jelenni az eseményen.

Lennon, Ono és a zenekar olyan dalokat adtak elő, mint a Blue Suede Shoes feldolgozása, a Dizzy Miss Lizzy, a Yer Blues című Beatles-dalok, a Cold Turkey című új dal, valamint Yoko Ono száma, a Don’t Worry Kyoko (Mummy’s Only Looking for Her Hand in the Snow).

Amikor fellépés után Lennon visszatért Londonba, állítólag akkor döntötte el, hogy kilép a Beatlesből. A dokumentumfilmben a néhai D.A. Pennebaker Oscar-díjas dokumentumfilmes 16 milliméteres filmre készített, korábban ki nem adott koncertfelvételei is láthatók lesznek.

(Fotók: Getty, forrás: MTI)

jim morrison | doors | toronto | kanada | ono

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram