Close
Nyilvános aukción elárverezték Manhattan legikonikusabb épületét

Nyilvános aukción elárverezték Manhattan legikonikusabb épületét

Nagyon-nagyon nem kevés pénzért új tulaja lett a Flatironnak.

New York egyik legismertebb épülete, az 1903 környékén épült Flatiron Building szerdától tulajdonost cserélt, miután egy nyilvános aukción Jacob Garlick, az Abraham Trust iroda befektetője mindenki mást lenyomva

190 millió dollárért, azaz 67,9 milliárd forintért megvásárolta az épületet.

A Flatiron nem sokkal megépülése után, 1903-ban

És most

A licitálás 50 millió dollárról indult. Az új tulajdonos így nyilatkozott a vásárlásról:

Egész életemben, 14 éves korom óta egyfolytában ez volt az álmom. Minden egyes nap egész életemben ezért dolgoztam. Büszke vagyok rá, hogy mi lehetünk az őrzői ennek a történelmi épületnek.

(Forrás: Smithonianmag, fotók: Getty, Unsplash)

manhattan | Flatiron | épület | new york

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Napelemmel a fenntartható jövő felé – Itt az IKEA új lámpája

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram