Close
Hetvenöt repülőgéppel bővíti a flottáját a Wizz Air

Hetvenöt repülőgéppel bővíti a flottáját a Wizz Air

A Wizz Air további hetvenöt darab, A321neo családba tartozó repülőgép megrendelésére kötött szerződést. A legfrissebb rendeléssel együtt a legnagyobb keskenytörzsű Airbus-típusból négyszázharmincnégy kerül a jövőben a légitársaság birtokába, míg az A320 repülőgépcsalád modelljeit is beleszámítva ez a szám már négyszáznyolcvannégy új gépet jelent a flottának.

– A bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti pozícióját, mint az A321neo típus legnagyobb repülőgép-üzemeltetője Európában és a Közel-Keleten – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Hozzátette: a flotta több, mint fele már a legmodernebb neo technológiával rendelkezik. Úgy véli, az A321neo repülőgépek egyedülállóan gazdaságos üzemeltetése és rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátása alátámasztja elkötelezettségüket, hogy

megfizethető és fenntartható utazást kínáljanak utasaik számára.

– Régóta tartó stratégiai együttműködést ápolunk az Airbus-szal, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a kivételes technológia mellett, a világ egyik legnagyobb, további több mint 350 neo repülőgépet felölelő rendelésállományával – fűzte hozzá.

A Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet: flottáját jelenleg 185 A320-as családba tartozó gép alkotja.

– Váradi József vezetésével a Wizz Air az európai légtérben tekintélyes légitársasággá nőtte ki magát és az Airbus kiváló üzleti partnerévé vált – mondta Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi igazgatója és az Airbus International vezetője. Meglátása szerint az A321neo-ba történő beruházás szilárd alapot biztosít a Wizz Air további terjeszkedési stratégiájához.

Az A321neo az Airbus A320 repülőgépcsalád legnagyobb típusa, amely páratlan hatótávolságot és teljesítményt kínál. Az újgenerációs hajtóművek és a Sharklet szárnyvégek beépítésével a zajterhelés közel ötven százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás húsz százalékkal kevesebb az előző típushoz képest, miközben az égbolt legszélesebb keskenytörzsű kabinja a legkényelmesebb repülést kínálja az utasok számára. Az A321neo repülőgéptípusból eddig közel ötezerkétszáz darabot rendeltek meg világszerte.

(Fotók: WizzAir)

légitársaság | wizz air | repülőgép | légi flotta | flotta

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram