Tudjuk, hogy a liszt és a kenyér összehoz. Az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, amit művészi szintre lehet emelni, ha megfelelő kovásszal és liszttel, valamint nagy adag szakértelemmel és szeretettel készítik. A vancouveri Flourist modern malomként, szaküzletként és kávézóként működik, mi pedig odáig vagyunk az ötletért és a dizájnért is.
Visszatérve a régi iskolához, egyre több helyen és egyre jobb kenyerek is készülnek Magyarországon. Elhivatott és tehetséges pékmesterek szelidítik a kovászt, kelnek a nap előtt, és látják el az országot élményszámba menő kenyerekkel, péksüteményekkel.
Vancouverben is nagyon szeretik a jó kenyeret, és egy gluténos mennyországot nyitottak, Flourist néven. Az üzlet magáért beszél.
Egy kétszázhatvan négyzetméteres hely ez, amely magába foglal egy malmot is. Persze ne valami archaikus dologra gondoljunk, hanem egy egészen modern technológiára. Az üzlet megtervezésében a Ste Marie Art + Design volt a márka segítségére. Letisztult skandináv dizájn, visszafogott kenyérszínek jellemzik: minden árnyalat, ami a gabonára, lisztre, pékmesterségre jellemző.
Az üzlet szíve egy nagy márványlapos asztal, ahol konkrét kenyérsütési foglalkozásokat is tartanak. Úgy fest, hogy bejöttek a számítások, mert elég jól megy a bolt, és immár nemcsak vendéglátóhelyeket látnak el liszttel, hanem sütést kedvelő családokat, magánvásárlókat is.
Kétség sem fér hozzá, hogy mi is boldogan vásárolnánk egy ilyen dizájnos és értékteremtő üzletben.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: The Coolhunter)
glutén | dizájn | pékség | interior design | lisztZseniális finomsággal merített inspirációt a Harry Potter-könyvekből ez a ház
Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója
