Close
Gyönyörű ez a kanadai kenyérközösség, avagy ilyen egy igazi lisztmennyország

Gyönyörű ez a kanadai kenyérközösség, avagy ilyen egy igazi lisztmennyország

Tudjuk, hogy a liszt és a kenyér összehoz. Az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, amit művészi szintre lehet emelni, ha megfelelő kovásszal és liszttel, valamint nagy adag szakértelemmel és szeretettel készítik. A vancouveri Flourist modern malomként, szaküzletként és kávézóként működik, mi pedig odáig vagyunk az ötletért és a dizájnért is. 

Visszatérve a régi iskolához, egyre több helyen és egyre jobb kenyerek is készülnek Magyarországon. Elhivatott és tehetséges pékmesterek szelidítik a kovászt, kelnek a nap előtt, és látják el az országot élményszámba menő kenyerekkel, péksüteményekkel.

Vancouverben is nagyon szeretik a jó kenyeret, és egy gluténos mennyországot nyitottak, Flourist néven. Az üzlet magáért beszél.

Egy kétszázhatvan négyzetméteres hely ez, amely magába foglal egy malmot is. Persze ne valami archaikus dologra gondoljunk, hanem egy egészen modern technológiára. Az üzlet megtervezésében a Ste Marie Art + Design volt a márka segítségére. Letisztult skandináv dizájn, visszafogott kenyérszínek jellemzik: minden árnyalat, ami a gabonára, lisztre, pékmesterségre jellemző.

Az üzlet szíve egy nagy márványlapos asztal, ahol konkrét kenyérsütési foglalkozásokat is tartanak. Úgy fest, hogy bejöttek a számítások, mert elég jól megy a bolt, és immár nemcsak vendéglátóhelyeket látnak el liszttel, hanem sütést kedvelő családokat, magánvásárlókat is.

Kétség sem fér hozzá, hogy mi is boldogan vásárolnánk egy ilyen dizájnos és értékteremtő üzletben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: The Coolhunter)

dizájn | interior design | flourist | kanada | glutén

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram